Laadulla toteutettu lumenpudotus tuo turvaa niin katolle kuin ympäristöllekin

Lumenpudotus kuuluu ehdottomasti tärkeimpiin toimenpiteisiin katon talvihuollossa. Ajoissa toteutetut kattolumityöt tukevat merkittävässä määrin niin katon kuin sen ympäristönkin turvallisuutta. Tilannetta auttaa tietysti osaltaan, mikäli katolta löytyy laadukkaat ja ammattitaitoisesti asennetut lumiesteet, jotka pitävät katolle kertyvää lunta paikoillaan ja estävät sen hallitsemattoman putoamisen. Kuitenkin myös lumiesteille on määritelty oma maksimilumikuormansa, joten katolle päätyvän lumen määrää on syytä pitää silmällä ja tarpeen mukaan ryhtyä lumenpudotustöihin. Painava lumimassa voi aiheuttaa katolle paljon vahinkoa esimerkiksi rikkomalla rakenteet tai romahduttamalla koko katon. Toisaalta hyvin pienistäkin vaurioista voi olla vakavat välilliset seuraukset, mikäli lumi vaikkapa pääsee työntämään paineella vettä sisään jiireistä tai läpivienneistä ja aiheuttamaan näin saumavuotoja, jotka viime kädessä johtavat yläpohjan kosteusvaurioon. Katolta pudotessaan lumi voi tiputtaa alas rännit tai aiheuttaa omaisuus- tai henkilövahingon. Vastuu katon sekä sen ympäristön turvallisuudesta on aina kiinteistön omistajalla, joten kattolumitöihin kannattaa ryhtyä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Plus Kattopalvelulta saat katollesi ensiluokkaiset osaajat kaikkiin kattolumitöihin. Suoritamme lumenpoistot, lumenpudotukset, jääpuikkojen poistamiset sekä jäänsulatukset katolta ja ränneistä kaikenkokoisille ja -tyyppisille kohteille, olipa katon materiaali ja malli sekä rakennuksen käyttötarkoitus mikä tahansa. Kokeneet lumenpudottajamme tuntevat hyvin niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin, harja-, tasa-, auma-, pulpetti- sekä mansardikatot, jyrkät ja loivat profiilit, pienet ja suuret katepinnat. Meiltä onnistuvat kattolumitöistä vaativimmatkin, esimerkiksi lumenpudotus korkealta katolta toteutetaan turvallisesti nosturiauton sekä muun ammattikaluston voimin. Huollamme kaikki talot ja kiinteistöt asuttavista ja lämmitettävistä rakennuksista erilaisiin piha- sekä ulkorakennuksiin – tilaa meiltä lumenpudotus omakotitalon, paritalon, rivitalon tai kerrostalon katolta, kesämökin tai taloyhtiön katolta, tai vaikka autotallin, pyöräkatoksen tai pihasaunan katolta. Saat meiltä lumenpudotukset sekä rännien sulatukset vesihöyryllä taitavalla toteutuksella, katepintaa kolhimatta ja rakenteita rikkomatta.

Toimimme aina avaimet käteen- periaatteella ja kattosi kokonaisvaltaista hyvinvointia ajatellen. Palvelumme suurimpiin etuihin kuuluu se, että kaikkien meiltä tilattujen kattotöiden yhteydessä tarkastamme samalla kattosi yleisen kunnon veloituksetta läpi. Esimerkiksi kun kiipeämme katollesi kattolumitöihin, katsastamme työn ohessa, että kattotuotteet ovat pitävästi kiinni alustassa, läpiviennit tiiviit, ja katto muutenkin kaikin puolin käyttövarma. Jos korjaustarvetta tai muuta hälyttävää ilmenee jonkin katon osa-alueen suhteen, tuomme siitä tiedon sinulle, ja voimme hoitaa asian edullisesti kuntoon. Meiltä saat ammattitaitoisen ja asiakaslähtöisen avun kaikkiin katon huoltoihin ja paikkauksiin, ja akuutit toimenpiteet suoritamme katolle ympärivuotisesti isompien ongelmien estämiseksi. Meillä teetetyistä kattotöistä voit yksityisasiakkaana hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen, ja tarpeen mukaan sivustomme kautta on kätevästi haettavissa myös joustavaa rahoitusta kattotöiden kuluihin.

Ajoissa toteutetusta lumenpudotuksesta on suuri hyöty katolle. Jiirit ja läpiviennit pääsevät vähemmällä, saumavuodot pysyvät poissa, eivätkä rakenteet rasitu tarpeettomassa määrin. Kun ikävät ja kalliit kosteusvauriot vältetään, ei sen suurempiin remontteihinkaan tarvitse ryhtyä ennen aikojaan. Katon ympäristö on turvallisempi, eikä lumesta johtuvia onnettomuuksia tai tapaturmia pääse sattumaan. Jään sulatus ränneistä puolestaan huolehtii toimivasta vedenpoistosta ja estää ongelmat sadevesijärjestelmän suhteen. Katon talvikunnossapito kannattaa ulkoistaa asiansa osaavalle kattohuoltopalvelulle, jolloin työ tehdään katolle turvallisin menetelmin ja täydellä laatutakuulla. Varmista siis kattosi moitteeton toimivuus ja pidä siitä parasta huolta läpi vuoden – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme lumenpudotuksesta, jäänpoistosta ja muista kattolumitöistä!

Lumenpudotus talon katolta

Ajoissa tehty lumenpudotus säästää katon monelta murheelta

Miksi ajoissa suoritettu lumenpudotus on katolle niin kallisarvoinen? Kattolumitöiden teettämisellä pystyt välttämään monet kohtalokkaat ja kalliiksi käyvät kattovahingot, joten lumenpoistoon kannattaa ryhtyä mieluummin jopa hieman ennen aikojaan kuin liian myöhään. Lumenpudotus voi olla pelastus sekä kattopinnalle että rakenteille, ja lisäksi se ajoissa tehtynä edesauttaa suuresti katon sekä sen ympäristön turvallisuutta. Korkealaatuinen huolto ylipäätään on hyvinvoivan katon perusedellytys; mitä paremmin kattoa on ylläpidetty, sitä todennäköisemmin se selviytyy kunnialla myös kohtaamistaan rasituksista, kun taas heikompivointisella katolla myös riski esimerkiksi lumivaurioihin on suurempi. Toisaalta lumi saattaa joskus äkkiarvaamatta tehdä isoakin tuhoa jopa täysin uudella ja terveellä katolla, katon muodosta ja materiaalista riippumatta. Ennaltaehkäisevät kattotyöt tulevat aina edullisemmiksi kuin saneerausten suorittaminen vahingon jo tapahduttua.

Mitä kaikkea lumi sitten voi katolla saada aikaan? Ensimmäinen ongelma on jo katolle kertyvän lumen paino, joka aiheuttaa lisääntynyttä rasitusta rakenteille. Vaikka vesikate itsessään kestäisikin taakan ehjänä, voi katto alta painua notkolle tai rakenteita muuten rikkoutua. Erityistä haastetta tuottaa nuoskalumi, sillä märkää, painavaa suojalunta voi kasautua katolle jopa useiden tonnien painosta. Raskas, tiiviiksi pakkautunut lumikuorma luo valtavaa painetta liitoskohtiin, kuten saumoihin, jiireihin ja läpivienteihin, ja pyrkii työntämään alleen sulaneen lumen pienimmästäkin raosta sisään. Jos sauma pettää lumen painon johdosta, ja vesi pääsee etenemään alusrakenteisiin, voi ovella kolkutella pian mittava kosteusvaurio. Kaikki katot joutuvat lumikuorman alla koville, oli materiaali ja malli mikä tahansa. Erityisen suuressa vaarassa on kuitenkin huokoinen tiilikate, joka rapautuu varsin tehokkaasti yhä uudelleen sulavan ja jäätyvän kosteuden sekä lumikuorman yhteisvaikutuksesta.

Kun lumi sitten lähtee liikkeelle, syntyy uusia ongelmia. Jäinen, painava lumimassa voi kattoa pitkin raahautuessaan raapia piloille katepinnan tai murjoa saumat ja läpivientien tiivistykset. Varsinkin liukkaalta peltikatolta saattavat lumet hujahtaa alas yhdessä hetkessä. Voimalla liikkuva lumikuorma voi vääntää tikkaita, pudottaa rännit tai repiä irti alustasta heikosti kiinnittyneet kattotuotteet. Jos metallinen, painava lumieste tippuu alas katolta, on se onnettomuusriski jo itsessään, mutta lisäksi kosteusvaurion vaara on jälleen läsnä, kun lumi irrottaa kattovarustelut ja kiinnikkeiden kohdalle jää katteeseen reiät. Putoavan lumen alle saattaa myös kohtalokkain seurauksin jäädä terassi, valokate tai talon lähelle pysäköity auto. Kaikkein ikävin vaihtoehto on se, että alas tippuva lumi aiheuttaa ohikulkijalle tapaturman tai henkilövahingon.

Riittävän aikaisin tehty lumenpoisto säästää katon omistajan monelta murheelta, ja laadukkaasti suoritetut kattolumityöt voivat huomattavassa määrin vaikuttaa myös koko katon käyttöikään. Meiltä Plus Kattopalvelulta löytyy taitavat lumenpudottajat kaikkien kattolumitöiden turvalliseen toteutukseen. Lumenpudotus peltikatolta, huopakatolta tai tiilikatolta tehdään toimestamme osaavin ottein ja katemateriaalin erityispiirteet huomioiden. Kattotyöntekijöiltämme luonnistuu myös lumenpudotus tasakatolta, jyrkältä katolta ja taitekatolta, aina kohteelle räätälöidysti ja katon tarpeiden mukaan. Katon talvihuolto todella kannattaa – estä siis ajoissa lumesta johtuvat katto-ongelmat, ja teetä laadukkaalla toimijalla kattolumityöt.

Meiltä edulliset ja laadukkaat kattolumityöt – lumenpoisto katolta yksilöllisenä palveluna

Lumenpoisto katolta, kuten muutkin kattolumityöt, on suotavaa jättää osaavan tekijän käsiin. Huolimattomasti, puutteellisella osaamisella tai vääränlaisilla välineillä toteutettu lumenpudotus saattaa koitua katolle lopulta jopa enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Väärään paikkaan tai liian syvälle osuessaan yksikin työkalun liike voi aiheuttaa katepintaan mekaanisen vaurion, kun pehmeä huopa puhkeaa, huokoinen tiili lohkeaa tai kattopelti lommoutuu tai naarmuuntuu. Meillä Plus Kattopalvelulla työ suoritetaan taatusti sekä katolle että ympäristölle turvallisin menetelmin, ja lumenpudotukselle myönnetään laatutakuu kuten muillekin kattotöille. Varmistamme, ettei lumenpoiston työvälineillä raavita tai muuten vahingoiteta kattoa, ja erityisellä tarkkuudella varomme jiirejä, läpivientejä sekä muita vuodoille alttiita katon elementtejä. Lumenpudotus tai jääpuikkojen poisto voidaan tarvittaessa tehdä myös riskittömästi nosturiautolla, ja noudatamme ajantasaisia turvallisuusmääräyksiä sekä käytämme kaikkia tarvittavia henkilökohtaisia putoamissuojaimia, kuten valjaita, kypäriä, turvakenkiä ja -köysiä sekä myös suojalaseja, mikäli lumen seassa on jäätä.

Lumenpudotus suoritetaan toimestamme kattavana avaimet käteen- palveluna, eli suunnittelemme ja toteutamme kattolumityöt yksilöllisesti kohdekaton tarpeiden mukaan. Järjestämme lumenpoiston ajaksi turvallisen, selkeästi osoitetun kulkureitin pihamaalle, ja huolehdimme siitä, että kattolumitöiden ajankohdasta on hyvissä ajoin informoitu kaikkia talossa liikkuvia – erityisen tärkeää tämä on suuremmissa taloyhtiöissä, kuten rivitaloissa ja kerrostaloissa. Rajaamme tontille lumenpudotusalueen ja merkitsemme sen puomeilla sekä varoituskylteillä. Lumenpoisto katolta tehdään pareittain, ja tarvittaessa urakan etenemistä seuraa vielä katutasossa erityinen lumenpudotuksen valvontahenkilö. Samalla kun pudotamme lumet katoltasi, puhdistamme lumesta ilmastointikanavat sekä muut läpiviennit. Tarkastamme, että kattovarustelut ovat pitävästi kiinni alustassaan, ja lisäksi käymme muutenkin läpi katon yleisen toimivuuden.

Lumenpudotuksen hintaa meiltä luonnollisesti kysytään, mutta sitä ei hyödytä alkaa arvailemaan ennen tarkempaa tietoa kohteesta. Lumenpoiston hinta katsotaan tapauskohtaisesti, sillä siihen vaikuttavat niin katon ominaisuudet ja tarpeet kuin ympäröivät olosuhteetkin. Esimerkiksi lumen määrä ja koostumus vaihtelevat suuresti eri kohteiden ja talvien välillä, ja on paljon nopeampaa lapioida kevyttä pakkaslunta kuin märkää, tiiviiksi pakkautunutta ja raskasta suojalunta. Kohteet voivat edellyttää vaihtelevia määriä puomeja, tolppia sekä kylttejä, ja myös käytettävät työkoneet ja turvallisuusvarusteet sekä tarvittava henkilövahvuus katsotaan aina tilanteen mukaan. Entä tarvitaanko muita järjestelyjä, esimerkiksi liikenteenohjausta isomman kohteen ollessa kyseessä? Meiltä löytyy myös kalusto muun muassa vesikourujen sulatukseen vesihöyryllä sekä liian lumen poiskuljetukseen. Mikäli tällaista erikoiskalustoa käytetään apuna, on se muistettava laskea mukaan työn kustannuksiin.

Lumenpudotuksen hinta on meillä Plus Kattopalvelulla joka tapauksessa edullinen pakettihinta, joka sisältää kaiken kattosi kannalta olennaisen – ei enempää eikä vähempää. Hintaan kuuluu työn ja tarvikkeiden lisäksi aina kattava laatutakuu. Mikäli olet tilaamassa meiltä lumenpudotusta omakotitalon katolta, ja pihapiiristä löytyy muitakin rakennuksia, joista lumet olisi hyvä saada karistettua – vaikkapa autotalli tai -katos, ulkovarasto tai navetta – kysy meiltä edullinen yhteistarjous työstä. Taloyhtiöiden kanssa voimme puolestaan tehdä kustannustehokkaan, kattavamman talvihuoltosopimuksen, jonka puitteissa käymme säännöllisesti seuraamassa katon lumikuormaa ja ryhdymme lumenpoistoon aina tarpeen vaatiessa. Olipa kaipaamasi kattolumityö suuri tai pieni, rutiininomainen tai haastava, meiltä löytyy varma apu. Ota siis yhteyttä ja kerro tilanteesta tarkemmin, niin hoidetaan homma kuntoon!

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta turvallisella ja tehokkaalla höyrysulatuksella

Meiltä saat tarpeen mukaan myös jääpuikkojen ja jään poistot katolta kattolumitöiden yhteydessä, sillä lumikuorman lisäksi paljon ongelmia voi koitua myös katolle kertyvästä jäästä. Tietysti katon reunalta roikkuvat, putoamaisillaan olevat jääpalteet tai jääpuikot aiheuttavat jo itsessään onnettomuusriskin alas tippuessaan. Tämän ohella jää saattaa synnyttää katolla monia toiminnallisia haasteita, etenkin rännien ja kattokaivojen suhteen. Vesikouruihin kertynyt jää saa aikaan virhevirtauksia ja tuo lisäpainoa rännien kiinnikkeille. Jää voi myös vääntää kouruja tai pilata tyystin sadevesijärjestelmän kaadon. Patoutunut vesi ruostuttaa rännejä, ja pahimmillaan jäätynyt putki saattaa jopa haljeta. Keväällä sulamisvedet pyrkivät poistumaan katolta rännejä pitkin, mutta koska se jään takia ei onnistu, tukkeutuneet vesikourut tulvivat yli ja vesi päätyy valumaan seiniä pitkin. Jatkuva kastuminen lahottaa julkisivun nopeasti, ja kaikkein ikävimmässä tapauksessa vesi saattaa suunnistaa talon perustuksiin, jolloin käsissä onkin nopeasti mittava ja kallis kosteusvaurio.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta täytyy toteuttaa vahvalla tietotaidolla ja osaamisella, katon sekä sadevesijärjestelmän turvallisuuden varmistaen. Jäätyneiden rännien avaus sen enempää kuin jään poisto katoltakaan eivät ole voimalajeja, vaan työ vaatii hellävaraista ammattiotetta. Valitettavan monta kertaa olemme nähneet tapauksia, joissa jäätyneitä rännejä on omatoimisesti yritetty avata potkimalla tai hakkaamalla, tai putkia on kenties kuumennettu tulella. Katolla olevaa jäätä puolestaan on saatettu kokeilla irrottaa siten, että “avuksi” työhön on otettu vaikkapa kirves, vasara tai jokin muu vastaava työkalu. Sanomattakin on selvää, että jäästä ei näillä keinoin päästä eroon, mutta sen sijaan kaltoin kohdeltu sadevesijärjestelmä saattaa hyvinkin kaivata uusimista – tuloksena voi olla muun muassa kolhiintuneita putkia, rikkoutuneita rakenteita sekä pinnoitevaurioita vesikouruissa. Toisaalta jään poistoa ei myöskään kannata jättää kokonaan tekemättä, toivoen että rännit sulaisivat riittävän nopeasti omia aikojaan. Kosteusvaurio voi nimittäin koittaa aiemmin kuin jään sulaminen vesikouruista, joten taloudellisesti järkevin ratkaisu on pyytää ammattilainen apuun jään poistoon.

Plus Kattopalvelu toteuttaa jään ja jääpuikkojen poiston katolta luotettavana laatutyönä ammattitason höyrysulatuskoneistolla. Jäätyneiden rännien avaaminen höyrysulatuksella on edullinen, tehokas ja toimiva taktiikka, jolla jää saadaan poistettua turvallisesti ja hellävaraisesti. Höyrysulatus on ekologinen ratkaisu, eikä se kuormita ympäristöä, sillä sulatukseen käytetään todellakin pelkästään vesihöyryä. Mekaanista rasitusta katolle tai ränneihin ei synny, vaan vesihöyry suunnataan nimenomaan jäätyneisiin kohtiin, ja sulaminen tapahtuu nopeasti ja näppärästi. Samalla tavalla höyrysulatuskoneiston avulla voimme sulattaa myös jäätyneet ojarummut ja kattokaivot. Tietysti jään poisto vesihöyryllä on vain väliaikainen apu siinä tapauksessa, että pakkaset palaavat ja jäädyttävät rännit tai katon uudelleen. Pysyvämpää ratkaisua kaivatessasi voimme asentaa sadevesijärjestelmääsi erityiset sulanapitokaapelit jäätymistä estämään. Mikäli katonreunalle muodostuu talvi toisensa jälkeen tiheitä jääpuikkorivistöjä, voi se kieliä katon lämpövuodoista. Tähänkin ongelmaan löytyy meiltä lääke, sillä tarvittaessa toteutamme katon kattavan energiaremontin ullakon ja yläpohjan lisälämmöneristyksellä.

Asennamme, huollamme ja korjaamme myös kattosi lumiesteet ja lumiaidat

Lumen aiheuttamia kattovaurioita voi myös omalla toiminnallaan pitkälti ennaltaehkäistä. Katolle kannattaa asennuttaa asianmukaiset, laadukkaat lumiesteet, jotka pitävät sille kertyvän lumikuorman paikoillaan ja estävät siten lumen hallitsemattoman putoamisen. Tietenkään lumiesteet eivät korvaa muita kattolumitöitä, sillä katolle kertyvän lumen määrää tulee jatkossakin tarkkailla ja varmistaa, ettei esteiden maksimilumikuorma ylity, mutta niillä on silti valtava katon sekä sen ympäristön turvallisuutta edistävä vaikutus. Putoavan lumen aiheuttamalta vahingolta välttyvät lumiesteiden ansiosta niin terassit, puutarhaistutukset, valokatteet, ohikulkijat kuin talon viereen parkkeeratut autotkin. Lisäksi oikein sijoitelluilla, taitavasti asennetuilla lumiesteillä voi suojata myös katolla olevia rakenteita ja elementtejä, muun muassa hormeja, piippuja, tikkaita, rännejä, aurinkopaneeleita sekä muuta kattotekniikkaa.

Lumiesteiden asennus, huolto ja korjaus onnistuu asiantuntevin ottein kauttamme. Asennamme lumiesteet kaikille kattomateriaaleille sekä -malleille, oli rakennustyyppi sitten kerrostalo tai kesämökki. Meiltä löytyy kattava tietotaito ajankohtaisista ohjeistuksista ja määräyksistä; laki esimerkiksi suorastaan edellyttää lumiesteiden asennusta, kun tietty jyrkkyys katon profiilissa ylittyy. Lumiesteitä asennetaan tyypillisesti niille kohdin kattoa, joiden ympäristössä tapahtuu paljon liikkumista ja oleilua katutasossa – tällaisiin kriittisiin kohtiin kuuluvat muun muassa talon sisäänkäynnit, pihan kulkureitit sekä erilaiset leikki- ja oleskelualueet. Toisinaan paras ratkaisu on asentaa lumiesteet koko lappeen pituudelta, jolloin lumikuorman paino jakaantuu tasaisemmin ja laajemmalle alueelle, tai sitten saattaa olla perusteltua sijoittaa esimerkiksi kaksinkertaiset lumiesteet sisäänkäyntien kohdalle. Voit jättää lumiesteiden asennuksen, huollon sekä korjauksen asiakaspalveluhenkisille ammattilaisillemme, jotka kartoittavat kattosi tilanteen tapauskohtaisesti.

Selvitämme katon ominaisuudet ja tarpeet, ja niiden pohjalta suunnittelemme esimerkiksi lumiesteiden mitoituksen, sijoittelun sekä asennuksen. Kokeneet kattoasentajamme muistavat ottaa huomioon kaikki yksityiskohdat, kuten kiinnityskohtien saattamisen linjaan katon kantavien rakenteiden kanssa. Meiltä saat eri valmistajien lumiesteet taidokkaasti, ja aina valmistajan nimenomaisten ohjeiden mukaan asennettuina. Tunnemme hyvin verkkolumiesteet, profiililumiesteet, ritilä- ja putkilumiesteet sekä modernit, kevyet mutta lujat polykarbonaattilumiesteet. Lisäksi saat kauttamme myös järeät, tukevat lumiaidat kerrostaloihin sekä muihin isompiin kohteisiin tarpeen mukaan. Toimittamamme lumiesteet täyttävät aina korkeat laatustandardit. Ne ovat poikkeuksetta lujuusluokaltaan hyväksyttyjä, sään- ja korroosionkestäviä sekä muutenkin toimiviksi ja turvallisiksi testattuja.

Lumenpudotukset, rännien sulatukset, jääpuikkojen pudotukset, jäänpoistot sekä muut kattolumityöt saat meiltä osana katon laadukasta talvihuoltoa. Ajoissa toteutettu lumenpoisto varmistaa, ettei ihmisille tai irtaimistolle satu ikäviä onnettomuuksia, ja että kattorakenteet pysyvät vahvoina, kuivina ja turvassa. Meiltä saat kattolumitöiden lisäksi muutenkin kattavan avun katollesi, sillä tarpeen mukaan huollamme ja korjaamme kuntoon esimerkiksi lumen aikaansaamat ongelmat: vaihdamme vääntyneet tikkaat, oikaisemme painuneet rakenteet, tiivistämme lumen runtelemat saumat, uusimme väsyneet tiivisteet ja kiristämme kattotuotteiden kiinnitykset. Jos niin toivot, toimitamme vaikka täydellisen kattoremontin talvella taidokkaasti toteutettuna. Kun pidät katostasi hyvää huolta ympäri vuoden, varmistat talollesi laadukkaan, luotettavan ja pitkäikäisen suojan. Varmista, että kattosi on tänäkin talvena lumen vaurioista vapaa – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme lumenpudotuksesta ja muista kattolumitöistä!