Laadukas kattohuolto on huokea henkivakuutus koko rakennukselle

Plus Kattopalvelultamme saat huippulaadukkaat kattotyöt

Säännöllinen kattohuolto on katon kunnossapidon peruspilareita. Laadukkaalla kattohuollolla varmistetaan, että läpiviennit pysyvät tiiveinä, vedenpoisto sujuvana ja katto ylipäätään toimivana sekä turvallisena. Elinkaarensa aikana katto joutuu lujille monien ulkoisten rasitusten seurauksena. Katepintaa kuluttavat lika, roska ja korroosio, sammal syö saumoja, toistuvat lämpötilanvaihtelut iskevät katon tiivistyksiin, ja talvisin painava lumikuorma luo omat haasteensa katon kestävyydelle ja käyttövarmuudelle. Aluksi ongelmat voivat olla hyvin maltillisen kokoisia – kenties vain yksittäisiä tihkuvuotoja tai tiiveysongelmia – mutta mikäli tilanteeseen ei reagoida, kehittyy niistä nopeasti isompia epäkohtia, kuten homehaittoja, lahovaurioita sekä muita kosteusongelmia katolle. Säännöllisillä kattohuolloilla tällaiset ikävät vauriot pystytään pitkälti välttämään, sillä hyvin hoidetulle katolle harvemmin ehtii muodostua sen pahempia haasteita. Päinvastoin: huollon ansiosta katon toimivuus pysyy ensiluokkaisena, eikä rapistumista tapahdu niin nopeasti, joten remontitkin saadaan siirrettyä tuonnemmas tulevaisuuteen.

Plus Kattopalvelulta saat kaikki kattohuollot kauniilla ja kestävällä työnjäljellä. Laaja-alaisella osaamisella ja laatutuotteilla suoritamme katon harjaukset, puhdistukset, lumenpoistot, jäänpudotukset, jääpuikkojen poistamiset, sadevesikourujen puhdistukset, sammaleenpoistot sekä suojakäsittelyt katolle kuin katolle. Huollamme luotettavasti kuntoon jyrkät ja loivat kohteet, kahden lappeen harjakatot ja teräväkulmaiset taitekatot, korkeat ja matalat rakennukset, satula-, auma-, pulpetti-, mansardi- sekä tasakatot. Haastavatkaan tilanteet eivät muodostu esteiksi, sillä esimerkiksi korkean rakennuksen kattohuollossa voimme hyödyntää ammattitason kalustoa, kuten henkilönostimia tai nostokoriautoja. Saat meiltä kattohuollot kaikille rakennuksille: asuintaloihin, kiinteistöihin, taloyhtiöihin sekä erilaisiin piha- ja ulkorakennuksiin. Huollamme omakotitalon ja rivitalon katot, kesämökin ja kerrostalon katot, paritalon, autotallin, pihasaunan, ulkohuussin, puuliiterin samoin kuin pyöräkatoksenkin katot. Operoimme osaavin ottein sekä peltikatoilla, tiilikatoilla että huopa- ja palahuopakatoilla. Kaikki kattohuollot toteutamme kattosi ehdoilla ja katemateriaalin erityispiirteet huomioiden.

Palvelemme kattohuolloissa aina katon kokonaisvaltaista toimivuutta silmällä pitäen. Asiakaslähtöiseen palveluumme sisältyykin muun muassa katon ilmainen kuntotarkastus kaikkien meiltä tilattujen kattotöiden yhteydessä, olipa sillä kertaa toteutettava toimenpide pieni tai suuri. Kun siis kutsut meidät sammalta irrottamaan tai rännejä siivoamaan, niin samalla katsastamme laajemmin läpi myös katon yleisen kunnon ja toimivuuden. Mikäli sitten esimerkiksi poistoputkissa ilmenee ongelmia tai räystäslaudoissa korjattavaa, tuomme asiasta sinulle tiedon, ja pystymme hoitamaan epäkohdat edullisesti kuntoon. Katon huollot ja korjaukset on helppo mitoittaa omalle kukkarolle sopiviksi, sillä sivujemme kautta niihin pystyy hakemaan joustavampaa rahoitusta tarpeen mukaan. Lisäksi kannattaa muistaa hyödyntää kattoprojektit henkilökohtaisessa verotuksessa – meillä kotiin tai vapaa-ajan asunnolle teetetyt kattotyöt kun kuuluvat myös kotitalousvähennyksen piiriin.

Säännöllinen kattohuolto on edullinen ja toimiva tapa pitää katosta huolta. Kun huollot toteutetaan tunnollisesti ja riittävän tiheään, ei vesivahinkoja, lahovaurioita tai muita vastaavankaltaisia isompia ongelmia pääse katolla muodostumaan, vaan katto pysyy tiiviinä ja toimintavarmana. Jos kuitenkin katto on viettänyt viime vuodet paksun sammalpeitteen tai ruostekerroksen alla ilman aktiivista ylläpitoa, ei hätää – toteutamme katon huollot ja kunnostukset haastavammillekin kohteille ja etsimme aina parhaan ratkaisun katon käyttövarmuuden palauttamiseksi. Katon vointi heijastuu koko rakennuksen terveyteen ja hyvinvointiin, joten pidä kattosi toimivana ja rakenteet sitä myötä turvassa. Laadukkaalla huollolla kauneutta, kestävyyttä ja käyttövuosia katolle – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattohuollosta!

Katon huolto

Kattohuollon tarvetta on monenkokoista ja -näköistä

Mikä sitten tekee kattohuollosta niin välttämättömän välineen katon hyvinvoinnin takaamiseksi? Katto kaipaa huoltoa tietysti monistakin eri syistä, mutta niistä ehdottomasti useimmat liittyvät sen kohtaamiin ulkoisiin haasteisiin – erilaiset mekaaniset ja kemialliset rasitukset nimittäin ovat katolle arkipäivää. Esimerkiksi auringon paahtava uv-säteily haalistaa kattoa ja kuluttaa suojapintaa. Toistuvat lämpötilanvaihtelut rasittavat etenkin katon tiivistyksiä ja mahdollisia paikkakohtia. Sade- ja sulamisvedet työllistävät rännejä ja kuluttavat jiirejä sekä läpivientejä. Talven painava lumikuorma iskee voimallaan kattoon ja pyrkii aiheuttamaan saumavuotoja sekä painetta liitoksiin ja jiireihin. Samoin myös katolle kertyvä jää on monella tapaa riski katon toimivuudelle, ja erityisen koville se laittaa sadevesijärjestelmän. Kaikenlainen kosteus katolla voi johtaa katepinnan ruostumiseen, sammaloitumiseen sekä pakkasrapautumiseen.

Kattohuoltoa tarvitaan myös katepinnan säännöllisen puhdistuksen takia. Katolle kulkeutuu ympäristöstä jatkuvasti lehtiä, roskia, hiekkaa, nokea, tuhkaa, siitepölyä, katkenneita oksia sekä muuta likaavaa ainesta, minkä vuoksi katto rapistuisi hoitamattomana hyvin nopeasti ja korroosio pääsisi valtaamaan alaa. Monien jokapäiväisten rasitusten lisäksi katolla voivat vierailla äkkiarvaamatta voimakkaat myrskytuulet tai sakeat lumipyryt. Aina ei tietenkään ole täysin mahdollista välttyä esimerkiksi myrskyvaurioiden aiheuttamalta vahingolta, mutta tunnollisesti huollettu katto selviytyy niistä huomattavasti todennäköisemmin kuin vuosien ajan oman onnensa nojassa ränsistynyt verrokkinsa. Kun pellitykset eivät repsota ja vedenpoisto toimii lähtökohtaisesti oikein, kestää katto vahvempana muuttuvia olosuhteita ja selviytyy haastavistakin tilanteista vähemmillä vaurioilla – kattohuolto siis todella kannattaa.

Kattohuollon tulisi olla säännöllinen rutiini jokaisella katolla. Hyväkuntoisen katon säilyttäminen hyväkuntoisena on aina helpompaa ja huokeampaa kuin suurempiin saneeraustoimiin ryhtyminen vuosien laiminlyönnin jälkeen. Riittävän tiheä kattohuolto, katon puhdistus sekä tarkistus takaavat, että katon kunnosta ollaan koko ajan selvillä. Mahdolliset haastekohdat havaitaan jo varhain, ja kun niihin puututaan ajoissa, pienemmät toimenpiteet riittävät ratkaisemaan ongelman. Perustavanlaatuinen kattohuolto suositellaan tehtäväksi muutaman kerran vuodessa, vähintään kausihuoltona keväisin ja syksyisin. Kevät ja syksy tarjoavat otollisen ajankohdan kattohuollolle, sillä näihin vuodenaikoihin muutenkin liittyvät suurimmat muutokset katon ympäristössä. Syksyllä katto siivotaan ja valmistellaan talven jäätä, pakkasta sekä lumikuormaa varten; keväällä taas tarkastetaan, miten katto on talven rasituksista selviytynyt, ja tarkistetaan sen tiiveys sadekausia silmällä pitäen. Näin katto pysyy tasaisen hyvälaatuisena ja aina varustettuna seuraavan vuodenajan mukanaan tuomiin koetuksiin.

Kuten todettua, kattohuollon lomassa tutkimme aina huolellisesti läpi koko katon. Saat meiltä ajankohtaista tietoa kattosi tilanteesta, ja esimerkiksi katon korjaustarve havaitaankin tavallisimmin juuri kattohuollon yhteydessä. Tarkastamme kiinnitykset, läpiviennit, jiirit ja saumat. Miltä katon pinnoite näyttää, onko harjatiiviste paikoillaan, entä vaikuttavatko pellitykset vankkatekoisilta? Löytyykö katolta päivitystä kaipaavia kattotuotteita? Mikäli rakenteet sen sallivat, kurkistamme kattohuollon yhteydessä myös yläpohjaan ja silmäilemme läpi eristeet, rakenteet sekä aluskatteen. Toteutamme kattohuollot kattokohtaisesti räätälöiden kaikille katemateriaaleille ja kohteille: huopakatoille, palahuopakatoille ja tiilikatoille, profiilipeltikatoille, saumatuille peltikatteille sekä alumiini- ja kuparikatoille. Huollamme kattosi täydellä tietotaidolla ja vahvaan käytännön kokemukseen nojautuen – katto kuin katto, meiltä onnistuu.

Katon puhdistus toteutetaan meillä taidokkain käsin ja materiaalin mukaisilla menetelmillä

Säännöllisistä huoltotöistä tärkeimpiin kuuluu ehdottomasti katon puhdistus. Olipa kyse peltikatosta, tiilikatosta tai huopakatosta, katepinnan likaantuminen ja roskaantuminen on suurimpia uhkia katon hyvinvoinnille. Lehti- ja neulasroska, noki, siitepöly, pintaa syövyttävät ilmansaasteet sekä monet muut kutsumattomat vieraat pinttyvät katepintaan ja aiheuttavat aikaa myöten huomattavaa harmia. Kaikenlainen maatuva aines sitoo kosteutta itseensä, ja kun katto ei pääse kunnolla kuivumaan, muodostuu katepintaan materiaalista riippuen joko ruostetta tai sammalta. Kumpikaan ei ole katon kannalta erityisen hyvä juttu, vaan korroosion ja kasvuston voimasta katepinta reikiintyy ja ränsistyy pikkuhiljaa, lopulta päästäen veden lävitseen aina alusrakenteisiin asti. Kattovuodoista kehkeytyvät lahovauriot, homeongelmat ja muut kosteushaitat olisivat edullisesti ja vaivattomasti vältettävissä katon säännöllisellä puhdistuksella.

Kuten aiemmin kävi ilmi, tärkeimmät kattohuollot – katon puhdistus mukaan luettuna – tulisi toteuttaa minimissään pari kertaa vuodessa. Plus Kattopalvelulla katon puhdistus, roskien poisto katolta sekä sadevesikourujen puhdistus kuuluukin automaattisesti tarjoamaamme kausihuoltoon. Toisinaan huoltotarve ja puhdistusväli voi olla tiheämpikin, ja tämä riippuu ennen kaikkea katon olosuhteista. Jos esimerkiksi rakennuksen sijainti on erityisen suojainen tai jos katon välittömässä läheisyydessä kasvaa tiheää puustoa, roskaantuu katto helpommin kuin aukealle paikalle rakennetun talon kohdalla tapahtuisi. Myös varjoisat, itään tai pohjoiseen suunnatut katonosat pysyvät tavallisesti kosteampina ja likaisempina kuin paahteiset, etelänpuoleiset lappeet. Toteutamme katon puhdistukset katon materiaalin ja olosuhteiden ehdoilla, yksilöllisenä palveluna tilanteen mukaan. Meiltä saat huopakaton ilmapuhallukset, tiilikaton harjaukset sekä peltikaton puhdistukset taidolla tehtyinä.

Peltikaton puhdistuksen tarkoituksena on ennen kaikkea välttää katepeltien ruostuminen, mutta toki hoitamattomalla peltikatolla voidaan joskus tavata sammaltakin. Peltikaton puhdistuksen toteutamme katon tarpeista riippuen joko ilmapuhalluksena tai harjauksena, ja työssä käytämme riittävän pehmeää harjaa sekä oikeaksi säädettyä vedenpainetta – meidän käsissämme kattoosi ei synny kohtalokkaita naarmuja tai lommoja. Puhdistuksen yhteydessä käsittelemme ruostekohdat tarpeen mukaan. Huopakatolle tai tiilikatolle katepinnan puhdistus sekä roskien ja neulasten poisto katolta tehdään suojaksi sammaloitumiselta. Huopakatto on käsittelystään hyvin tarkka; kaikki harjaus, jynssäys sekä muu mekaaninen rasitus kuluttaa sen pinnasta sirotetta, ja pahimmillaan osaamattomasti toteutetusta katon puhdistuksesta on tuloksena huopakaton vuotovaurio. Suosittelemmekin huopakaton puhdistusta ensisijaisesti ilmapuhalluksella, tai jos erittäin kevyt harjaus on välttämätön suorittaa, kannattaa sen toteutus jättää kokeneelle ammattilaiselle vaurioiden välttämiseksi. Kestävä, lujatekoinen tiilikatto kestää paremmin mekaanista kulutusta, joten sen puhdistamme harjaamalla.

Laadukkaaseen kattohuoltoon sisältyy aina myös vesikourujen puhdistus. Pinttynyt lika kiihdyttää rännien ruostumista, ja lehtiroska muodostaa putkiin tukoksia, joista syntyy virhevirtauksia sekä lisärasitusta kiinnikkeille. Tihkuvuotoja ilmestyy kourujen saumoihin, ja talvella patoutuneesta vedestä tulee jäätä, joka vääntää rännejä ja sabotoi kaadon. Lisäksi roskaiset vesikourut tulvivat helposti yli, jolloin vesi voi päätyä kastelemaan seinät ja ikävimmässä tapauksessa perustukset. Säännöllinen rännien puhdistus sujuvoittaa vedenpoistoa ja vähentää riskiä kosteusvaurioille. Sadevesikourujen puhdistuksessa tyhjennämme rännit roskista ja lehdistä sekä huuhtelemme ne huolellisesti läpi mahdollisten vuotokohtien paljastamiseksi. Tarkastamme kourujen saumat, tiivistykset, pinnoitteen ja kiinnitykset, sekä tarkistamme, että sadevesijärjestelmä toimii kaikin puolin tarkoituksenmukaisella tavalla. Palvelemme kattohuolloissa myös läpi talvikauden, jolloin katon sekä vesikourujen huoltoon voi kuulua muun muassa lumenpudotus, jääpuikkojen pudotus sekä jäätyneiden rännien sulatus vesihöyryllä.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta ammattitaidolla ja laatuaineilla

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta osoittautuu tarpeelliseksi ennemmin tai myöhemmin. Sammaleen itiöitä leijuu ilmassa jatkuvasti, ja niinpä on täysin väistämätöntä, että osa niistä päätyy myös katolle. Erityisen helposti sammalta muodostuu kattomateriaaleihin, jotka ovat luonnostaan huokoisia – näihin lukeutuvat esimerkiksi tiili, huopa sekä mineriitti. Säännöllisellä katon puhdistuksella saadaan kyllä tilanne hoidettua ensi hätään, ja esimerkiksi harjaus ja ilmapuhallus riittävät pitkälti poistamaan irtosammaleen katepinnasta. Mitä enemmän katolle kuitenkin tulee ikää, sitä herkemmin myös kasvustoa pääsee muodostumaan, sillä kun erilaiset mekaaniset ja kemialliset rasitukset kuluttavat katteen suojapintaa pois, saa sammal siitä juurillaan yhä tukevamman otteen. Jos sammal saa asustaa katolla pitkäänkin ilman että asiaan puututaan, voi katto ajautua kokonaisvaltaisesti korjauskuntoon.

Sammal ja jäkälä ovat monestakin syystä varteenotettavia uhkia katon toimivuudelle. Huopakatolla kasvuston juuret vioittavat erityisen helposti liitoskohtia, ja auenneiden saumojen myötä menetetään tietysti katon vedenpitävyys. Sammaleen saadessa kasvavassa määrin jalansijaa katolla heikkenee myös huovan yleinen kunto koko ajan. Tiilikattoa sammal ja jäkälä murentavat kokonaisvaltaisesti, sillä ne käyttävät ravintonaan tiilen sisältämiä mineraaleja. Haurastunut tiili imee sisäänsä yhä enemmän kosteutta, mikä avaa tien kattoa kuluttavalle pakkasrapautumiselle. Kehnoimmassa tapauksessa sammaleen alta paljastuu läpeensä reikiintynyt tai kauttaaltaan murentunut katto, joka olisi ollut syytä vaihtaa uuteen jo aikapäiviä sitten. Kun auenneet saumat tai halkeilleet tiilet luovuttavat lopullisesti ja päästävät veden lävitseen alusrakenteisiin, on tilanteesta valitettavan lyhyt matka kosteusvaurioon ja yläpohjan laho-ongelmiin.

Lujaan pinttynyt sammal vaatii astetta kovempia otteita. Kun harjaus ei riitä irrottamaan kasvustoa katolta, tai kun sammaleesta halutaan päästä eroon juuria ja itiöitä myöten, on aika toteuttaa perusteellinen sammaleentuhokäsittely. Plus Kattopalvelu suorittaa sammaleenpoistot katolta kaikille kattomalleille, materiaaleille sekä rakennustyypeille. Aloitamme pohjatöistä, eli puhdistamme katepinnan materiaalin mukaan joko ilmapuhalluksella tai harjauksella, ja tarkistamme katon tiiveyden. Tämän jälkeen ryhdytään itse sammaleentuhokäsittelyyn. Poistamme sammaleen katolta tarkoitukseen kehitetyllä aineella, joka on ekologinen ja biohajoava. Sammaleenpoistoaineesta ei koidu vaaraa ihmisille, eläimille tai muulle ympäristölle, mutta sammalkasvustolle se on kohtalokas. Levitämme aineen huolellisesti koko katon laajuudelle ja jätämme vaikuttamaan. Sammaleentuhokäsittely tehoaa kokonaisvaltaisesti ja hävittää näkyvän kasvuston lisäksi myös sammaleen juuret ja itiöt. Ainetta ei tarvitse erikseen huuhdella, vaan se poistuu katolta omia aikojaan sateiden saattamana. Käsittelyn jälkeen hoidamme katolta kuntoon sammaleen aiheuttamat vauriot. Vaihdamme rikkinäiset tiilet ja käsittelemme kärsineet saumakohdat.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta jättää jälkeensä siistin, tyylikkään ja tiiviin katon, joka ei kärsi kutsumattomasta kasvustosta. Sammaleentuhokäsittely on oiva sijoitus talon tulevaisuuteen, sillä vaikutus on paitsi tehokas, myös pitkäkestoinen. Katepinnan käsittely sammaleenpoistoaineella ehkäisee merkittävässä määrin myös katon uudelleensammaloitumista, joten jatkossa kate on entistäkin helppohoitoisempi, kauniimpi ja puhtaampi. Samalla vältetään ennenaikaiset saneeraukset, joihin katon rapautumisen ja reikiintymisen myötä olisi vääjäämättä päädytty. Ajoissa toteutettu sammaleen poisto katolta säästää sekä rahaa että kattoa, joten ryhdy siksi toimiin ja tilaa kattohuoltopalvelultamme sujuva sammaleenpoistokäsittely.

Sammalvapaan tiilikaton salaisuus on säännöllinen tiilikaton harjaus

Tiilikaton harjaus, kuten muukin katon puhdistus, on tärkeää toteuttaa säännöllisesti. Varsinkin jo pidempään palvellut katto kerää huokoiseen pintaansa helposti sammalta, ja mitä enemmän katteesta löytyy roskaa ja likaa, sitä sukkelammin sammal pääsee tarraamaan tiilestä kiinni. Kuten äsken listasimme, sammal voi aiheuttaa merkittävää tuhoa tiilikatolla esimerkiksi syömällä kattopintaa sekä kuljettamalla juurtensa avulla kosteutta tiilen sisään. Kun tiileen imeytynyt vesi lämpötilanvaihteluista johtuen vuoroin jäätyy ja sulaa, aiheutuu siitä katolle tuhoisa kierre, jota kutsutaan myös pakkasrapautumiseksi. Joka kerralla tiili heikentyy lisää, kunnes se viimein halkeaa, ja vesi siirtyy katon alempiin osiin tekemään tuhojaan. Laadukkailla kattohuolloilla – muun muassa puhdistukset, tarkistukset sekä sammaleenpoistot tunnollisesti tehtyinä – tiilikatto tarjoaa pitkäikäisen ja vankan suojan. Liian usein käy kuitenkin niin, että kattotöihin ryhdytään vasta kun kate on vuosia rapistunut ja sammal tiileen pitävästi pinttynyt.

Säännöllinen tiilikaton harjaus esimerkiksi kausihuoltojen yhteydessä ehkäisee huomattavassa määrin sammaleen muodostumista katolle. Tunnollisesti huollettu ja puhdistettu katto pysyy tietysti muiltakin osin tiiviinä sekä toimivana. Tiilikaton harjaus on katolle turvallinen ja hellävarainen menetelmä, sillä katon pinta ei kulu siinä samalla tavalla kuin esimerkiksi painepesussa. Puhdistus toteutetaan tavallisesti pehmeällä harjalla, mutta huomattavan likainen tai pitkään pinttynyt katto saattaa tarvita astetta kovempaakin kosketusta. Myös lehtipuhallinta voi tiilikaton harjauksessa käyttää apuna, joskaan kovin märkää tai painavaa ainesta sillä ei saada irrotettua. Vesikourujen puhdistus toteutetaan harjauksen jälkeen, jolloin rännit saadaan kätevimmin roskista puhtaiksi. Tiilikaton harjaus irrottaa hyvin pintasammaleen, ja tarpeen mukaan voidaan katolle suorittaa lisäksi sammaleentuhokäsittely.

Tiilikaton harjauksen yhteydessä pystytään katon kuntoa havainnoimaan hyvin myös kokonaisuutena. Plus Kattopalvelulla kaikkiin kattotöihin kuuluukin katon kattava läpikäynti veloituksetta. Katsomme, näkyykö katolla irronneita pellityksiä tai hajonneita tiiliä. Entä ovatko tiilet liikkuneet vai pysyneet asemissaan? Yleensä ainakin harja- ja reunatiilet naulataan tiilikatolla tiukasti paikoilleen, ja mitä jyrkempi kattoprofiili on kyseessä, sitä enemmän kiinnityksiäkin saatetaan tarvita. Jos taas tiilet löytyvät toistuvasti hajonneina aina samoista kohdin kattoa, esimerkiksi kattotuotteiden alta tai sisätaitteista, kertoo se todennäköisesti virheellisestä asennuksesta. Tarkastamme katon läpiviennit, jiirit, kattotuotteet sekä rakenteiden salliessa myös yläpohjan tiiveys- ja toimivuusongelmien varalta, ja teemme tarvittavat kunnostustoimet. Suoritamme laajalla skaalalla kaikki katon huollot, harjaukset, puhdistukset, sammaleenpoistot, lumenpudotukset, jäänsulatukset sekä materiaalin mukaiset suojakäsittelyt katon parhaan toimivuuden takaamiseksi.

Löytyipä rakennuksesta peltikatto, tiilikatto tai huopakatto, on kattohuolto parhaita sijoituksia, joita talosi hyväksi voit tehdä. Katon huolto ja puhdistus pitää rakenteet turvassa, rännit toimivina ja remontit kaukana tulevaisuudessa. Ajoissa toteutetuilla huoltotoimilla vältetään kosteusvauriot, parannetaan energiatehokkuutta ja pidennetään katon käyttöikää. Tartu siis toimeen ja varmista talosi turvallisuus myös jatkossa. Mitä katollesi tällä hetkellä kuuluu? Löytyykö valskaavia läpivientejä tai auenneita saumoja? Kukkiiko katolla ruoste, tai onko katepinta sankan sammaleen peitossa? Milloin viimeksi kattosi kunto on ylipäätään perusteellisesti tarkastettu? Laadukas ylläpito palkitaan kauniina ja kestävänä kattona – tee katollesi paras mahdollinen palvelus, eli ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattohuollosta!