Katon arvon ja toimivuuden säilyttää laadukas katon korjaus

Plus Kattopalvelultamme saat huippulaadukkaat kattotyöt

Katon korjaus ja paikkaus pelastaa, kun katosta löytyy vuoto-ongelmia, mekaanisia vaurioita tai muita epäkohtia toimivuuden suhteen. Katon korjausta on monenluontoista ja -laajuista; uudemmalla katolla selvitään tavallisesti yksittäisillä täsmätoimenpiteillä, kun taas pidempään palvellut katto voi kaivata laajempaakin kunnostusta. Olipa kyse valskaavasta läpiviennistä, repsottavasta pellityksestä tai katepinnan halkeamasta, korjaus kannattaa hoitaa viipymättä kuntoon. Ajoissa toteutettu katon korjaus ja paikkaus auttaa väistämään isommat ongelmat, palauttaa katteelle tiiveyden ja toimivuuden sekä pidentää katon käyttökaarta. Monet ulkoiset rasitukset kun väijyvät kattoa, ja korjaustarvetta saattavat aiheuttaa vuosien varrella niin lehtiroska, sammal, lämpötilanvaihtelut kuin veden ja lumen muodossa katepintaan päätyvä kosteuskin. Täysin terve, uusikin katto voi kokea kovia myrskyn kourissa tai painavan lumikuorman alla. Tarvittiinpa katon korjausta ja paikkausta mistä syystä tahansa, olennaista on nopea reagointi – pienikin vuoto voi saada laajaa vahinkoa aikaan, etenkin jos vesi ujuttautuu yläpohjaan saakka.

Plus Kattopalvelulta saat katollesi kokeneet ja taitavat tekijät kaikkiin katon korjauksiin ja paikkauksiin. Kunnostamme osaavin ottein peltikatot, tiilikatot, huopakatot ja palahuopakatot vuotopaikkauksista katon vesivahinkojen sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Kaikenkokoiset rakennukset kuuluvat repertuaariimme: hoidamme omakotitalon, paritalon ja kesämökin katon korjaukset, kerrostalon, rivitalon ja taloyhtiön katon korjaukset, samoin myös katon korjaukset kaikille piha- ja ulkorakennuksille autotalleista saunamökkeihin, varastoihin, pyöräkatoksiin, navettoihin ja koirankoppeihin. Liikumme tottuneesti harja-, auma-, pulpetti- ja mansardikatoilla, jyrkillä ja loivilla katoilla, korkealla ja matalalla, ja toteutamme taitavat korjaukset niin tasakatoille kuin taitekatoillekin. Palvelemme katon paikkauksissa, tiivistyksissä ja korjauksissa avaimet käteen- periaatteella ja ympäri vuoden, ja tulemme paikalle nopealla aikataululla tilanteen ollessa akuutti. Huoleksemme voit jättää katon korjauksista haastavimmatkin: kastuneen yläpohjan eristeiden vaihdot, vaurioituneen aluskatteen paikkaukset, rakennemuutokset, jiirityöt sekä huopakaton tulityöt.

Laadukas kattourakointimme huolehtii katostasi aina kokonaisuutena, niin että se toimii kaikin puolin kuten pitääkin. Tämän vuoksi palveluumme sisältyy esimerkiksi ilmainen kuntotarkastus katolle kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tulimmepa siis piipunpellityksiä uusimaan tai rännien tihkuvuotoja paikkaamaan, niin korjauksen lomassa käymme samalla kattavasti läpi katepinnan, jiirit, saumat, läpiviennit, pellitykset sekä kattoturvatuotteet, ja jos rakenteissa on esteetön pääsy yläpohjaan, käymme sielläkin silmäilemässä tilannetta. Mikäli tarkastuksessa sitten ilmenee puutteita tai ongelmia jonkin katon osa-alueen suhteen, saat meiltä asiasta tiedon, ja annamme mielellämme myös edullisen tarjouksen kunnostusten hoitamisesta. Kattosi hyötyy tästä mitä suurimmassa määrin; nopealla reagoinnilla estetään epäkohtia eskaloitumasta, ja kate saadaan kerralla kuntoon harjalta räystäille saakka.

Katon korjaus ja paikkaus on fiksu sijoitus tulevaisuuteen. Kunnossapidetty katto palvelee tiiviinä, toimivana suojana rakenteille pitäen lämmön sisällä ja kosteuden sekä home-ongelmat poissa. Olemassa olevan katon käyttöiästä saadaan korjausten avulla kaikki irti, eikä remonttitoimiin tarvitse ryhtyä ennen aikojaan. Sivujemme kautta katon korjauksiin on haettavissa joustavampaa rahoitusta tarpeen mukaan, ja lisäksi meillä kotiin tai vapaa-ajan asunnolle teetetyt kattotyöt on mahdollista hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä. Sinulla on siis kaikki syyt laittaa katto kuntoon. Mikä on kattosi tämänhetkinen tilanne? Vuotaako vesi piipun juuresta sisään tai onko ruoste vallannut katepinnan? Repsottavatko pellitykset, karkaako lämpöä hukkaan tai onko tiilikate murentunut sammaleen alle? Tai ehkä puu kaatui katon päälle, tai lumi irrotti lumiesteet tai tikkaat, ja kattoon tuli reikä? Olipa ongelma suuri tai pieni, meiltä löytyy siihen toimiva täsmäratkaisu. Katon tiivistys, paikkaus ja korjaus asiakaslähtöisesti ja ammattitaidolla – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta!

Katon korjaus

Katon korjaus- ja paikkaustarve voi olla monen tekijän tulos

Mitkä tekijät voivat johtaa siihen, että katon korjausta ja paikkausta tarvitaan? Syitä on tietysti lukuisia, ja eri katoilla on eri olosuhteet sekä huolenaiheet. Suurimpia kaikille katoille yhteisiä haasteita ovat kuitenkin erilaiset ulkoiset rasitukset. Katolle pyrkii jatkuvasti kosteutta lumen, jään sekä sade- ja sulamisvesien muodossa. Katepinta samoin kuin katon ja läpivientien tiivistykset joutuvat kohtaamaan merkittäviä sään- ja lämpötilanvaihteluja. Omat ongelmansa aiheuttavat niin talven hyytävä pakkanen kuin auringon paahtava uv-säteilykin. Ympäristöstä kulkeutuu lisäksi katolle ja ränneihin jatkuvasti kaikenlaista likaa ja roskaa: lehtiä, neulasia, katkenneita oksia, siitepölyä, nokea, tuhkaa, hiekkaa ja pihkaa. Kaikki tällainen maatuva bioroska sitoo itseensä kosteutta, ja kun katto ei pääse kunnolla kuivumaan, alkaa katemateriaalin mukainen ränsistyminen. Peltikatto ruostuu ja reikiintyy, kun taas tiilikatolla ja huopakatolla lehtiroska houkuttelee luokseen sammalta, joka taas on omiaan vioittamaan katepintaa, saumoja ja liitoksia.

Ympäristöstä tulevien uhkatekijöiden lisäksi katto voi kärsiä erilaisten inhimillisten tekijöiden seurauksena. Esimerkiksi kattohuollon täydellisestä laiminlyönnistä koituu katolle merkittävää haittaa ja se jouduttaa korjaustarvetta. Joskus taas huollot on sinänsä kyllä suoritettu, mutta osaamattoman toteutuksen myötä niistä on lopulta aiheutunut enemmän harmia kuin hyötyä. Lumenpudotus tai kattopesu väärillä välineillä tai puutteellisella tekniikalla voi pahimmillaan johtaa katteen mekaaniseen vaurioitumiseen. Toisinaan katon korjausta tarvitaan, koska alkuperäisen asennuksen tee-se-itse-toteutus on jättänyt toivomisen varaa. Muun muassa puutteet tuuletuksessa tai eristyksessä, rakenteelliset ongelmat jiireissä tai läpivienneissä, tai aluskatteen ammattitaidoton asennus ovat kaikki katon korjauksen paikka. Vielä täysin oma lukunsa ovat erilaiset myrsky- ja lumivauriot, jotka voivat iskeä äkkiarvaamatta uuteenkin kattoon. Painava lumikuorma saattaa aiheuttaa saumavuotoja, painaa katon notkolle tai rikkoa kantavia rakenteita. Alas tullessaan lumi voi pudottaa rännit tai vääntää tikkaista entiset. Myrsky puolestaan saattaa aiheuttaa pientä ja suurta tuhoa pellityksiä repimällä, katetta ja kattotekniikkaa vioittamalla tai irrottamalla vaikka piipunhatun. Jos painava puu kaatuu myrskyn voimasta katon päälle, vaihtelevat vahingot tuurista ja tilanteesta riippuen pintavaurioista murskaksi menneisiin rakenteisiin.

Olivatpa kattovauriot yhdessä yössä syntyneitä tai vuosikausia kehittyneitä, korjaustoimiin on ryhdyttävä heti ongelman havaitsemisen jälkeen. Plus Kattopalvelu estää nopealla reagoinnilla lisävahingot ja kartoittaa korjaustarpeen luonteen sekä laajuuden. Eri katemateriaaleilla voi olla sekä keskenään yhteisiä että erilaisia haastekohtia, ja täten myös tarvittavat kunnostustoimet vaihtelevat katon mukaan. Vaikka ongelma olisi täysin samakin, täytyy korjaustyössä käytettävät materiaalit, käsittelyaineet, työkalut ja metodit valita aina kohdekaton ominaisuuksiin soveltuviksi. Meiltä löytyy pitkä käytännön kokemus ja laaja-alainen tietotaito monenlaisista kohteista, materiaaleista, kattomalleista ja rakennuksista. Laadukas ja kestävä katon korjaus tapahtuukin toimestamme aina kattomallin ja -materiaalin ehdoilla. Korjaamme asiantuntevin ottein valmiiksi muotoilluista pelleistä asennettavat profiilipeltikatot, saumatut peltikatteet, kuten lukkosauma- ja konesaumakatot, sekä harvinaisemmat alumiini- ja kuparikatot. Tiivistämme ja paikkaamme niin ikään sileästä rullahuovasta hitsatut bitumikermikatot, perinteiset kolmiorimakatteet ja palahuopakatot, betonitiilikatot sekä savitiilikatot.  Katto kuin katto, meiltä onnistuu.

Huopakaton korjaus toteutetaan laadukkailla aineilla ja taitavissa käsissä

Huopakaton korjaus voi tulla ajankohtaiseksi monestakin syystä. Tyypillinen haaste huopakatolla on katehuopien kuivuminen, jota tapahtuu niin auringon voimakkaalle uv-säteilylle altistumisen vuoksi kuin puhtaasti ikääntymisenkin puolesta. Kun huopa kuivuu ja menettää elastisuutensa, se alkaa helpommin halkeilla, jolloin kosteus pääsee etenemään kuluneesta vesikatteesta katon alempiin osiin. Katepinnasta tavatut reiät, repeämät, rypyt, vekit, kulumat ja painumat ovat kaikki näkyviä merkkejä huopakaton korjaustarpeesta. Joskus huopakattoon voi muodostua silmin havaittavia kupruja tai pullistumia, niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja, jotka saa aikaan kermien väliin pujahtanut kosteus. Vesihöyryksi lämmennyt neste luo huopien väliin painetta, ja hoitamattomana höyrypussi voi jopa rikkoa katteen pinnan. Huopakatto vuotaa usein myös saumoistaan, joiden tiiveys on saattanut kärsiä muun muassa sammaleen vuoksi tai lumikuorman paineen alla. Huopakaton pinta on melko karhea, joten lumi ja sammal kiinnittyvät siihen pitävästi, ja likaa kerääntyy helposti varsinkin palahuopakaton moniin saumakohtiin. Katehuovan pinnassa oleva sirote voi myös ärsyyntyä jatkuvasta mekaanisesta rasituksesta, ja kun se vähitellen kuluu pois, alta paljastuva bitumi joutuu entistä alttiimmaksi vaurioille.

Huopakaton sekä palahuopakaton korjaus ja paikkaus toteutetaan Plus Kattopalvelulla kattokohtaisena palveluna, eli suunnittelemme sekä suoritamme kunnostukset aina vaurioiden luonteesta ja laajuudesta riippuen. Huopakatolla, kuten muillakin katoilla, yleisimpiä korjauksia ovat erilaiset vuotopaikkaukset. Teemme huopakaton reikien paikkaukset katteelle soveltuvin käsittelyainein ja menetelmin. Pienemmät kulumat tiivistämme massalla, ja mikäli tarvitaan nimenomaisia huopakaton paikkapaloja, sujuu meiltä niiden oikeaoppinen mitoitus sekä pitävä kiinnitys. Kun huopakatto vuotaa, haastekohta voi paikantua myös jiiriin, saumaan tai läpivientiin. Näissäkin tilanteissa palvelemme taitavin ja varmoin ottein: kunnostamme jiirit ja läpiviennit, tiivistämme saumat ja reuna-alueet, sekä liimaamme palahuopakaton irronneet bitumipaanut. Huopakaton pullistumat eli höyrypussit hoidamme siten, että viillämme huovan auki, tasoitamme sen ja käsittelemme kohdan jälleen tiiviiksi. Huopakaton korjaus ja reikien paikkaus edellyttää vahvaa tuotetuntemusta sekä kokemuspohjaista taitoa, sillä aukileikatulle huovallekin tulee pystyä lopuksi palauttamaan sataprosenttinen vedenpitävyys. Plus Kattopalvelun kokeneisiin osaajiin voit luottaa, sillä takaamme huovalle korjausten jälkeen täyden teknisen toimivuuden.

Huopakaton korjaus voi tarkoittaa toimenpiteitä myös alusrakenteiden osalta. Vesikatetta paikattaessa tuleekin samalla aina varmistaa, että alushuopa on yhtä lailla täydellisen tiivis ja katto näin ollen vedenpitävä viimeistä piirtoa myöten. Meiltä onnistuu huopakaton aluskatteen korjaus kattotuoliväli kerrallaan, tai laajempien vaurioiden kohdalla voimme vaihtaa alushuovan kokonaan uuteen. Huopakaton korjausta ja paikkausta toteuttaessamme katsastamme työn lomassa myös, miltä huovan alapuolinen rakenne näyttää esimerkiksi umpilaudoituksen tai katevaneroinnin osalta. Jos kosteus on aiheuttanut tuhoja katon alusrakenteissa, suoritamme purkutyöt, kuivatamme kastuneet puuosat, vaihdamme lahovaurioiset rakenteet uusiin ja asennamme kuivat villat vettyneiden tilalle. Mikäli rullahuovasta toteutettu bitumikermikatto on malliltaan tasakatto, riskit kosteusongelmille ovat tavallista suuremmat puuttuvan yläpohjarakenteen vuoksi. Koska katon kuntoa ei pysty tasakatolla kokonaisvaltaisesti tarkistamaan, saattaa vuoto muhia rakenteissa pitkäänkin ennen kuin se ilmoittelee itsestään asuintiloihin asti havaittavina ongelmina. Plus Kattopalvelulta luonnistuu loistavalla lopputuloksella myös vaativa tasakaton korjaus. Huomioimme korjaustöissä poikkeavan kattorakenteen, ja mikäli niin toivot, voimme myös vaihtaa kattomuodon käytännöllisempään harja- tai pulpettikattoon.

Peltikaton korjaus pintavaurioista kiinnitysten uusimisiin ja aluskatteen paikkauksiin

Kun peltikaton korjausta tarvitaan, saat meiltä palvelukseesi taitavat ja kokeneet kattopeltiseppämme. Peltikaton korjaus tulee useimmiten ajankohtaiseksi erilaisten vuoto- ja tiiveysongelmien johdosta. Erityisen tuhoisa vieras peltikatolla on ruoste, minkä vuoksi tärkeänä osana peltikaton ylläpitoa täytyy katepinta säännöllisesti tarkastaa, huoltaa ja puhdistaa. Mitä enemmän katteeseen kerääntyy maatuvaa roskaa, sitä enemmän kosteus ja lika pääsevät kiihdyttämään katon kulumista. Lopulta pelti ruostuu puhki ja päästää veden katon alempiin osiin. Pahasti laiminlyödylle katolle voi ilmestyä myös sammalta, joka ajan kanssa yhtä lailla reikiinnyttää katepinnan. Kattopeltejä rasittaa auringon paahtava säteily siinä missä talven lumi ja jääkin, ja jatkuvat lämpötilanvaihtelut saavat aikaan peltejä kuluttavaa lämpöliikettä. Äkillinen mekaaninen vaurio saattaa myös iskeä peltikattoon: myrsky voi repiä irti kattopeltejä tai -listoja, tai lumi voi katolta alas humahtaessaan riuhtoa mukaansa kattotuotteet jättäen alustaan reiät kiinnikkeiden kohdalle. Oli syy peltikaton korjaukselle mikä tahansa, meiltä löydät tilanteeseen ammattitaitoisen avun.

Paras menetelmä peltikaton korjaukseen ratkaistaan aina tapauskohtaisesti. Kun peltikatto vuotaa, olennaista on selvittää vaurioiden laajuus ja sijainti. Löytyykö reikä keskeltä katepeltiä, kiinnikkeen tuntumasta, liitoskohdasta, läpiviennistä tai jiiristä? Olemassa olevan katon reikien paikkaus on usein riittävä toimenpide jatkamaan katon käyttöikää. Tarvittaessa voimme myös vaihtaa yksittäisiä kattopeltejä uusiin, mikäli vauriot ovat luonteeltaan hyvin paikallisia. Korjaamme peltikaton jiirit, tiivistämme saumat, uusimme läpivientien tiivisteet tai vaihdamme huonokuntoiset läpiviennit kokonaan uusiin. Peltikaton reikien paikkaus edellyttää tunnollisesti toteutettuja pohjatöitä, jotta lopputulos on onnistunut. Esimerkiksi huolellinen lian- ja ruosteenpoisto on tärkeää, niin että massaukset taatusti tarttuvat ja korjausjäljestä saadaan siisti ja kestävä.

Yksi yleinen vuotokohta peltikatolla ovat sen kiinnitykset. Perinteinen profiilipeltikatto saattaa vuotaa kiinnikkeen kohdalta etenkin siinä tapauksessa, että pellit on kiinnitetty ruoteisiin vanhanaikaisilla peltikattonauloilla. Voimakas auringon uv-säteily sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut aiheuttavat peltien elämistä, ja edestakaisen lämpöliikkeen rasituksesta kiinnitykset löystyvät vähä vähältä, jolloin naulat pääsevät pumppautumaan ylös. Höltyneet kiinnitykset ja irvistävät pellit luonnollisesti mitätöivät katon vesitiiveyden, mutta lisäksi peltien kasvanut liikerata saa ne rämisemään äänekkäästi esimerkiksi voimakkaalla tuulella. Mikäli katolta löytyy nykyaikaiset kateruuvit, on tilanne jo paljon turvallisempi, joskin niilläkin on tietysti oma parasta ennen- päiväyksensä. Kun peltikaton kateruuvien tiivisteet hapertuvat tai kovettuvat, menettävät ne samalla vedeneristyskykynsä, ja on aiheellista ryhtyä korjaustoimiin. Siinä tapauksessa, että peltikatto vuotaa kiinnikkeen tuntumasta, suoritamme korjauksen uudella kiinnikkeellä ja tiivisteellä. Irrotamme vanhan naulan tai ruuvin, ja asennamme tilalle uuden uutukaisen, laadukkaan kateruuvin sekä aiempaa suuremman tiivisteen vedenpitävyyden takaamiseksi. Samalla voimme toteuttaa laajemminkin kuluneiden naulojen tai kateruuvien vaihdon uusiin kateruuveihin, sekä kattopeltien lisäkiinnitykset, mikäli kiinnitykset alun perin on asennettu liian harvaan.

Peltikaton korjaustarve voi ulottua myös yläpohjaan ja aluskatteeseen. Jos katon alemmissa osissa näkyy merkkejä kosteusvauriosta, ryhdymme tarvittaviin toimiin: puramme kattorakennetta, vaihdamme kastuneet villat, kuivatamme vettyneet rakenteet ja uusimme lahovaurioiset puuosat. Peltikaton yläpohjan korjauksen lomassa tarkastamme aluskatteen kiinnityksen, tiiveyden sekä toimivuuden. Jos peltikaton aluskate vuotaa, voi se johtua monestakin tekijästä. Ikä on saattanut yksinkertaisesti tehdä tehtävänsä, tai aluskate on jossain vaiheessa mekaanisesti vaurioitunut. Kenties aluskate on jo alun perin asennettu väärälle kireydelle, ja vedet sen vuoksi ohjautuvat ei-toivotusti esimerkiksi ruoteisiin. Myös riittämätön tuuletus voi vaikeuttaa yläpohjan kosteudenpoistoa. Peltikaton aluskatteen korjaus ja paikkaus suoritetaan toimestamme tarkasti ja taitavasti, samalla tinkimättömällä laadulla kuin muutkin katon korjaukset. Teemme ylösnostot läpivientien kohdalle, huolehdimme jiireihin asianmukaiset kahdensuuntaiset aluskatteet, ja varmistamme aluskatteen korjaukselle kaikin puolin kestävän ja pitkäikäisen lopputuloksen.

Tiilikaton korjaus on usein yksittäisiä täsmätoimenpiteitä

Kun tiilikaton korjaus ja paikkaus tulee ajankohtaiseksi, löytyy syy kattovauriolle yleensä katon kohtaamista ulkoisista rasituksista. Korjaustarve voi muodostua toisinaan hyvin äkillisesti, esimerkiksi myrskytuulen irrottaessa kattotiilet tai repiessä pellitykset paikoiltaan, mutta tavallisimmin katto kuitenkin haurastuu huomaamattomasti pikkuhiljaa. Kestävän, lujatekoisen tiilikaton varteenotettavimmat viholliset ovat sammalkasvusto sekä lumikuorma. Lumi aiheuttaa tiilikatolla monenlaista harmia: kyseessä on jo itsessään painava katemateriaali, joten lisääntyneen taakan alla katto voi helposti painua notkolle tai rakenteet muulla tavoin rikkoutua. Lumimassa saattaa paineellaan aiheuttaa myös saumavuotoja jiireissä, läpivienneissä ja liitoksissa. Sammal ja jäkälä puolestaan tarraavat juurillaan kiinni huokoiseen tiilipintaan ja käyttävät ravintonaan tiilen sisältämiä mineraaleja. Vesi pääsee sisälle haurastuneeseen tiileen, ja kosteus yhdistettynä toistuviin lämpötilanvaihteluihin synnyttää katolla pakkasrapautumiseksi kutsutun ilmiön. Toisin sanoen vesi tiilen sisällä jäätyy ja sulaa yhä uudelleen, jolloin kate murentuu vähä vähältä, ja lopulta hauraaksi käynyt tiili halkeaa ja päästää veden lävitseen rakenteisiin. Ei aikaakaan, kun tästä on tuloksena mädät rakenteet ja mittava kosteusongelma.

Tiilikaton korjaus tarkoittaa yleensä paikallisia täsmätoimenpiteitä, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihtoa sekä irronneiden pellitysten kiinnittämistä tai uusimista. Kun toteutamme tiilikaton korjauksen ja paikkauksen, tarkastamme samalla kattavasti läpi katon yleisen kunnon sekä toimivuuden. Löytyykö katolta vaikkapa liikkuneita tiiliä? Etenkin harja- ja reunatiilien tulisi olla yleensä tiukasti naulatut asemiinsa, ja mitä jyrkempi kattoprofiili on kyseessä, sitä laajemmin kiinnityksiä voidaan tarvita muutenkin. Jos taas tiilet tavataan kerta toisensa jälkeen rikkinäisinä samoista kohdin kattoa, esimerkiksi sisätaitteista tai kattotuotteiden alta, on syytä epäillä asennusvirhettä, ja ryhtyä kattavampiin toimiin ongelman korjaamiseksi. Mikäli tiilikatto vuotaa rakenteisiin asti, kertoo se yleensä puutteellisesti toimivasta aluskatteesta. Tiilikate itsessään ei ole vesitiiviiksi suunniteltu, vaan vaatii aina avukseen laadukkaan ja oikein toteutetun aluskatteen. Tiilikaton aluskate voi vuotaa virheellisen asennuksen, mekaanisen vaurion tai ikääntymisen johdosta. Toteutamme tiilikaton aluskatteen korjauksen tarpeen mukaan sekä tarkastamme kosteusongelmien varalta katon eristeet ja rakenteet.

Olennainen osa tiilikaton korjausta on katon viimeistelevä pintakäsittely. Tämä voidaan toteuttaa kevyellä suojakäsittelyllä, tai joskus jopa perusteellisella uudelleenpinnoituksella, tiilten kunnosta ja iästä riippuen. Ikääntyessään tiili muuttuu pinnastaan yhä hauraammaksi, ja huokoinen tiili imee enemmän vettä itseensä. Kosteutta sitova tiilikate on painava taakka rakenteille, ja lisäksi kattoa kuluttava pakkasrapautuminen kiihtyy. Myös sammaleen on entistä helpompi työntää juurensa syvälle tiilikattoon. Katemateriaalin mukaan suunniteltu pintakäsittely, kuten kasvustonestokäsittely tai kyllästyskäsittely, palauttaa tiilelle sen suojaavat ominaisuudet ja on kaikin puolin vaivan arvoinen. Kestäväksi käsitelty katepinta jaksaa pitää paremmin puolensa kosteutta, likaa ja sammalta vastaan, ja tuloksena tästä katon rapautuminen hidastuu, korjauksia tarvitaan vähemmän, ja rakenteet pysyvät kuivina ja turvassa kuten pitääkin.

Muitakin katon korjauksia voidaan tietysti aika ajoin tarvita riippumatta katon materiaalista ja mallista. Peltikaton, huopakaton tai tiilikaton korjaus saattaa sisältää esimerkiksi talon eri puuosien kunnostusta. Maalaamme, korjaamme sekä vaihdamme taidolla muun muassa otsalaudat, tuulilaudat, ikkunalaudat ja räystäslaudat. Meiltä saat katollesi myös ammattitaidolla toteutetut peltisepäntyöt: uusimme piipunpellitykset ja piipunhatut, korjaamme seinällenostopellit, päätypellit ja räystäspellit, sekä kiinnitämme tai vaihdamme irronneet peltilistat. Kattoturvatuotteiden tai kattovarustelujen korjaus voi tarkoittaa esimerkiksi lumiesteiden paikkamaalausta, vääntyneiden tikkaiden uusimista tai vuotavien rännien saneerausta tai vaihtoa. Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikki tällaiset katon korjaukset ja kattotyöt siististi ja sujuvasti. Olipa kyse peltikatosta, tiilikatosta tai huopakatosta, olennaista on toimia nopeasti – ajoissa tehdyt korjaukset säästävät aikaa ja rahaa, eivätkä ongelmat ehdi eskaloitua kalliiksi ja kattaviksi kosteusvaurioiksi.

Katon läpivienti vuotaa? Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun sekä muiden läpivientien korjaukset osaavin käsin ja onnistuneesti

Katon korjaukseen ja paikkaukseen voi sisältyä myös katon läpivientien, kuten kattoikkunoiden, kattovalokupujen ja kattoluukkujen korjausta. Jos katteesta ei löydy irvistävää saumaa tai suoranaista reikää tai repeämää, löytyy vuotokohta usein juuri läpiviennistä. Katon läpivientejä voivat kohteesta riippuen olla esimerkiksi savupiiput, tv-antennit, ilmanvaihtoputket, viemärintuuletusputket, kattoluukut, kattovalokuvut, kattoikkunat sekä alipainetuulettimien, huippuimurin ja liesituulettimen putket. Vuotoriski on läpivientien kohdalla ilmeinen, sillä kyse on viime kädessä kattoon tehdyistä rei’istä tai leikkauksista. Vaurioiden todennäköisyyttä vähentää laadukkaat tuotteet sekä ammattitaidolla toteutettu asennus, mutta tietysti lumi ja jää, lämpötilanvaihtelut sekä sade- ja sulamisvedet iskevät läpivienneistä parhaimpiinkin. Kulunut, vioittunut tai puutteellisin taidoin toteutettu läpivienti saattaa vuotaa sekä asuintilaan että rakenteisiin, ja mikäli ongelma ulottuu aluskatteeseen ja yläpohjaan saakka, sukeutuu vesivuodosta äkkiä homehaittoja, lahovaurioita sekä muita isomman mittakaavan vahinkoja.

Hoidamme taidolla katon korjaukset savupiipun, antennin, kattoluukun sekä viemärintuuletusputken kohdalta. Kuten muissakin kattotöissä, myös katon korjauksen lomassa katsastamme huolellisesti läpivientien tiiveyden ja toimivuuden. Jos yhdenkin läpiviennin kohdalla on ongelmia, on kaikki muutkin tarkastettava erityisellä varovaisuudella, jotta epäkohdat eivät pääse kertautumaan isompina haasteina. Vedenpitävän rakenteen saavuttamiseksi jokainen läpivienti tulisi jo asennusvaiheessa suojata, tiivistää sekä pellittää viimeisen päälle. Jos rakenteet mahdollistavat pääsyn yläpohjaan, käymme myös siellä silmäilemässä, miltä rakenteet ja eristeet läpivientikohtien ympärillä näyttävät tai löytyykö liitoksista esimerkiksi valumajälkiä. Usein kattovuoto vaikkapa ilmanvaihtoputken kohdalla tai kattoikkunan kohdalla johtuu läpiviennin omasta hapertuneesta tiivisteestä, jonka tilanteen korjaamiseksi vaihdamme uuteen. Mikäli valmistajan omia alkuperäisiä tiivisteitä ei ole saatavilla, ei hätää – Plus Kattopalvelun käsistään taitavat kattoasentajat suoriutuvat läpivientitöistä myös saumausmassan ja tiivistysteippien sekä laaja-alaisen tietotaidon avulla.

Meiltä saat kattavan palvelun silloinkin, kun vesi on päätynyt rakenteisiin ja tarvitaan kokonaisvaltaisempaa korjausta läpiviennin kohdalla. Puramme läpivientiä ympäröiviä rakenteita tarvittavassa määrin, teemme korjaukset yläpohjaan, sekä tutkimme, mikä vuodon alun perin on aiheuttanut. Aluskate saattaa olla vaurioita kärsinyt tai vanhuuttaan hajonnut ja kosteuden haperruttama. Läpiviennin kohdalla on voitu myös tehdä kohtalokkaita asennusvirheitä – liian usein törmäämme esimerkiksi siihen, että aluskatteen ylösnostot tai läpivientien tiivistekappaleet puuttuvat läpivientien kohdalta, vaikka kummatkin ovat katon tiivistyksessä täysin välttämättömiä. Paikkaamme hajonneen aluskatteen, suoritamme tekemättä jätetyt ylösnostot, asennamme läpivientien tiivistekappaleet sekä toteutamme kaikki katon korjaukset kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken, savupiipun sekä muiden kattoläpivientien kohdalta.

Plus Kattopalvelu on luotettava kumppani kaikkiin katon korjaustöihin. Saat meiltä tyylillä ja taidolla toteutetut katepinnan paikkaukset, ruosteenpoistot, rikkinäisten tiilten vaihdot, saumojen tiivistykset, vuotavien läpivientien korjaukset, aluskatteen paikkaukset, peltityöt ja rakenteiden lahovauriokorjaukset. Kun katto vuotaa tai myrsky iskee, ammattitaitoinen apumme on nopeasti kattosi saatavilla. Teettämällä korjaukset ajoissa säästät aikaa ja rahaa samoin kuin kattoakin – pienemmillä korjauksilla pärjätään pidemmälle, remontit siirtyvät tuonnemmaksi ja olemassa olevan katon käyttöikä maksimoidaan. Meiltä löytyy kuitenkin lääke myös pidempään kehittyneisiin katto-ongelmiin, joten olipa kattosi tilanne mikä tahansa, älä epäröi ottaa yhteyttä laadukkaaseen kattourakointiimme. Katon korjaus varmistaa, että katto toimii kuten pitääkin sadevesijärjestelmästä savupiippuun ja lumiesteistä laudoituksiin. Katon asiantunteva tiivistys, korjaus ja paikkaus tuo energiatehokkaan ja turvallisen lopputuloksen – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta!