Ajoissa toteutettu huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti turvaa katon tulevaisuuden

Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti antaa kuluneelle katolle uuden elämän. Huopakatto eli bitumikatto tunnetaan kevyenä ja hiljaisena kateratkaisuna, joka on suuren suosionsa todella ansainnut – kestäähän se moitteettoman tiiviinä niin vettä, lunta, pakkasta kuin muitakin maamme vaihtelevia sääoloja. Huopakatto saattaa kohteesta riippuen tarkoittaa perinteistä, ryhdikästä kolmiorimakatetta, näyttävää, yksityiskohtaista palahuopakattoa tai eleetöntä, sileästä rullahuovasta hitsattua bitumikermikattoa. Huopakaton eli bitumikaton joustava rakenne sekä laaja valikoima eri sävyjä ja kuvioita tekevät siitä kattomateriaalien moniottelijan: huopakaton voi löytää kaikenlaisista kohteista tasakatosta taitekattoon ja paritalosta pyörävarastoon. Kun huopakattoa asianmukaisesti huolletaan ja tarpeen vaatiessa korjataan, säilyy se edullisesta hankintahinnastaan huolimatta käyttökelpoisena useamman vuosikymmenen, keskimäärin noin 20-40 vuotta. Kun yksittäisillä paikkauksilla ja kunnostuksilla ei pystytä katon tilannetta enää mainittavasti kohentamaan, on aika toteuttaa kattavampi huopakattoremontti.

Kun omakotitalon, kesämökin tai jonkin muun kohteen huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti tulee ajankohtaiseksi, Plus Kattopalvelulta saat osaavat ammattilaiset työn toteutukseen. Asentajiltamme löytyy pitkä kokemus eri kattomalleista ja -materiaaleista. Tunnemme hyvin sekä kolmiorimakatot, perinteiset palahuopakatot että modernit rullahuopa- eli bitumikermikatot. Korjaamme sekä remontoimme jyrkät ja loivat kattomuodot, harja- ja tasakatot samoin kuin auma-, pulpetti- ja mansardikatotkin. Hallitsemme myös haastavat huopakaton työt, esimerkiksi huovan aukileikkaukset, tasoitukset ja tiivistykset sekä jiirien rakennukset ja korjaukset. Asennamme ja uusimme huopakatot sekä palahuopakatot kaikkiin rakennuksiin: omakotitalon, paritalon ja kesämökin lisäksi saneeraamme erilaisten piha- ja ulkorakennusten katot autotallista saunamökkiin ja pihavarastoon. Kaikki huopakattoremontit ja palahuopakattoremontit toteutamme turvallisesti, katon mallille ja materiaalille soveltuvin työkaluin, tarvikkein ja menetelmin.

Huopakattoremontti suunnitellaan ja suoritetaan toimestamme aina kattokohtaisesti, joten lähdemme liikkeelle kohteen perusteellisesta kartoituksesta saadaksemme selville katon tarpeet ja sinulla olevat toiveet remonttiin liittyen. Saamiemme tietojen ja tekemiemme havaintojen pohjalta laadimme huopakattoremontista työsuunnitelman ja tarjouksen, joka sisältää kattavan avaimet käteen- palvelun. Huopakattoremontin lomassa voimme toteuttaa katolle myös muutoksia ja parannuksia toiveidesi mukaan. Ehkä suunnitelmissa on ollut esimerkiksi aurinkopaneelit, yläpohjan energiaremontti tai kattovarustelujen päivitys. Asiakaslähtöinen otteemme ja kokonaisvaltainen palvelumme kattaa niin isommat remontit kuin yksittäiset pienemmätkin toimenpiteet. Esimerkiksi kaikkien meiltä tilattujen kattotöiden yhteydessä tarkastamme samalla kattosi yleisen kunnon veloituksetta. Mahdolliset epäkohdat saat kauttamme kustannustehokkaasti kuntoon, ja näin taataan katollesi täysi toimivuus.

Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti on kannattava sijoitus, etenkin ajoissa tehtynä. Kun remonttiin ryhdytään riittävän aikaisessa vaiheessa, ei katon ongelmakohdista ehdi kehittyä vakavampia vesivahinkoja, lahovaurioita tai muita kosteushaittoja, ja korjaustoimissa päästään vähemmällä niin kustannusten kuin työmääränkin puolesta. Tarjoamme joustavuutta huopakattoremontin kuluihin, sillä sivujemme kautta voit hakea luotettavan yhteistyökumppanimme rahoitusta kätevästi tarpeen mukaan. Muista myös, että kotiin tai vapaa-ajan asunnolle teetetyt kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia yksityisasiakkaan verotuksessa. Ajoissa toteutettu huopakattoremontti tuo katolle lisää käyttövuosia ja varmistaa luotettavan suojan rakenteille. Uusittu katto palvelee tiiviinä ja toimivana taas pitkän aikaa – ryhdy siis hyvissä ajoin toimeen, ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme huopakattoremontista tai palahuopakattoremontista!

Huopakatto ja palahuopakattoremontti

Kaunis ja käytännöllinen huopakatto on monelle kohteelle kätevä valinta

Miksi sitten juuri huopakatto nauttii niin suurta suosiota suomalaisten sydämissä? Huopakatto eli bitumikatto on ainutlaatuinen yhdistelmä kaunista ulkomuotoa ja kokonaisvaltaista käytännöllisyyttä. Huopakattoa arvostetaan ennen kaikkea sen monipuolisuuden vuoksi: koska malleja, muotokieliä ja sävyjä löytyy niin laaja-alaisesti, huopakate istuu sulavasti niin perisuomalaiseen mökkimaisemaan kuin modernin tyylikkääseen kivitalokokonaisuuteenkin. Olipa talo pieni tai suuri, näyttävä tai vähäeleinen, nykyaikainen tai perinteisempi, huopakatto tarjoaa rakennukselle taatusti sopivan ilmeen ja ulkoasun. Sileästä rullahuovasta hitsattava bitumikermikatto on kaikista huomaamattomin vaihtoehto, perinteinen kolmiorimakate tuo astetta persoonallisemman vivahteen, ja kaikkein eniten valikoimaa sävyjen, leikkausten sekä ladonnan suhteen löytyy näyttävästä, erillisistä bitumipaanuista asennettavasta palahuopakatosta. Bitumisia kattolaattoja on saatavilla sekä yksivärisinä että monisävyisinä, ja perinteisten mustan, ruskean, harmaan sekä kuparin lisäksi leikitellä voi vaikkapa vihreällä, sinisellä tai punaisella sävyllä. Laattojen mallit vaihtelevat suorakulmaisista kuusikulmaisiin, graafisista perinteisiin, pienistä XL-kokoisiin sekä moderneihin kaksikerroslaattoihin, jotka luovat katolle kolmiulotteisen vaikutelman. Huopakaton ja palahuopakaton avulla onnistuvat monenlaiset toteutukset kohteeseen kuin kohteeseen.

Ulkonäöllisten ansioidensa lisäksi huopakatto on kiitelty myös sen käytännön ominaisuuksien takia. Ensinnäkin bitumikatto on huokea hankkia ja asentaa. Huopakaton hyviin puoliin kuuluu myös erinomainen ääneneristys, ja tämä hiljainen kattomateriaali takaakin ensiluokkaisen asumismukavuuden. Bitumikate on tuntumaltaan varsin taipuisaa, ja joustavuutensa ansiosta se istuu moitteetta kattorakenteen jokaiseen muotoon. Näin ollen huopakatto asettuu tiiviiksi ja toimivaksi ratkaisuksi kohteeseen kuin kohteeseen, olipa kyseessä sitten jyrkkiä kulmia täynnä oleva taitekatto tai ehdotonta tiiveyttä edellyttävä tasakatto. Huopakatto kestää lujana lumen, jään, pakkasen, myrskyt, rankkasateet sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sitkeydestään huolimatta se on rakenteille armollisen kevyt, joten huopakaton tai palahuopakaton saa remontin yhteydessä kätevästi vaihdettua myös tiili- tai peltikatteen tilalle, mikäli käytännön kysymysten tai henkilökohtaisten mieltymysten myötä päädytään tällaiseen ratkaisuun.

Huopakatto on varsin perinteikäs kattomateriaali, joka olemassaolonsa aikana on ehtinyt käydä läpi mittavan kehityskaaren. Tänä päivänä huopakatosta sekä palahuopakatosta puhuttaessa tarkoitetaan yleensä todellakin nykyaikaista bitumikermikattoa tai bitumipaanukattoa. Alun alkaen huopakatot kuitenkin rakennettiin naulaamalla aluslaudoitukseen tervattuja paperiarkkeja, kunnes vähitellen siirryttiin käyttämään ensin raakahuopaa ja sitten lasikuituhuopaa. Nykyinen kattohuopa näki päivänvalon 1970-luvulla, kun materiaalina alettiin viimein käyttää kestävää, sitkasta kumibitumia. Tuotekehitys on vuosien saatossa jalostanut huopakatosta lujatekoisen katemateriaalin, jossa bitumimassa on työstetty kiinni vahvaan kuituverkkoon. Lopputuloksena on joustava, säätä ja pakkasta kestävä kate, joka säilyttää hyvin teknisen toimivuutensa jopa maamme ilmastossa sekä vaihtelevissa olosuhteissa. Kuten todettua, huopakaton hankinta- ja asennuskustannukset ovat huomattavan edulliset, mutta hyvin hoidettuna ja tunnollisesti huollettuna se voi silti saavuttaa keskimäärin 20-40 vuoden elinkaaren. Ei siksi ihme, että kun kattoremontissa tai katon uusimisessa koittaa materiaalivalintojen hetki, huopakaton kauneus samoin kuin käytännön hyödyt puhuvat usein puolestaan, ja päädytään toteuttamaan huopakattoremontti.

Huopakaton tai palahuopakaton uusiminen toteutetaan meillä kattavana palveluna harjalevyistä höyrynsulkuun

Kun huopakaton tai palahuopakaton uusiminen osoittautuu aiheelliseksi, Plus Kattopalvelulta löytyy ensiluokkaiset asentajat ja kokeneet kattotaiturit työhön. Huopakaton uusiminen toteutetaan meillä yksilöllisenä palveluna, kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Tämän takia suoritamme katolle ensi töiksemme kattavan kuntotarkastuksen, jonka avulla havaitaan nykyisen katteen vahvuudet, kehityskohdat sekä korjaustarpeet. Katon perustavanlaatuiset ominaisuudet vaihtelevat eri kohteiden välillä siinä missä niiden vauriot ja ongelmatkin, ja niinpä myös huopakaton uusimisen hinta täytyy katsoa tapauskohtaisesti, sen jälkeen kun katon tilanteeseen on tutustuttu ja työn laajuus sekä luonne kartoitettu. Kuinka suuri on katon kokonaispinta-ala? Entä minkämuotoista ja -mallista kattoa ollaan uusimassa? Onko katto esimerkiksi erityisen jyrkkä tai korkea, niin että tarvetta on telineiden lisäksi henkilönostimille tai muulle kalustolle? Missä määrin katolta löytyy erilaisia aikaa ja huomiota vaativia yksityiskohtia, kuten pellityksiä, läpivientejä, jiirejä, lippoja, kattoturvatuotteita tai muita kattovarusteluja?

Huopakaton tai palahuopakaton uusimisessa korjaustarve täytyy selvittää myös huovan alapuolisten rakenteiden, muun muassa umpilaudoituksen sekä eristeiden, osalta. Katon alempien osien kunnosta riippuu, toteutetaanko huopakaton osittainen uusiminen vesikaton vaihdolla, vai onko syytä ryhtyä kokonaisvaltaisempaan saneeraustyöhön yläpohjaa ja alusrakenteita myöten. Entä aiotaanko huopakaton uusimisen yhteydessä suorittaa rakenteita koskevia muutoksia tai muita katon parannuksia, tai esimerkiksi vaihtaa katon materiaali nykyisestä toisenlaiseen? Plus Kattopalvelun asiantuntevat ammattilaiset ottavat huomioon kaikki tällaiset näkökulmat. Katon tilanteen tarkoin kartoitettuamme laadimme huopakaton uusimisesta tarjouksen, joka sisältää kattavana avaimet käteen- palveluna remontin materiaalit, tarvikkeet sekä työvaiheet. Huopakaton uusimisen hinta räätälöidään meillä kattosi tarpeiden mukaan, joten et maksa turhasta – teemme nimenomaan sinun kattosi kannalta oleelliset työt, emme enempää emmekä vähempää.

Toteutamme huopakaton tai palahuopakaton uusimisen laatutyönä alusta loppuun. Tuomme työmaalle materiaalit, telineet, pressut, työkalut, tarvikkeet, koneet sekä tietysti alan parhaat kattoasentajat, jotka suorittavat huopakattoremontin jokaisen vaiheen tinkimättömällä ammattitaidolla ja tarkkuudella. Erityisesti pohjatöiden suhteen on oltava huolellinen, sillä niiden toteutus nousee lopulta ratkaisevaan rooliin remontin onnistumisessa. Jos vanha kate esimerkiksi kupruilee tai on muuten irti alustastaan, täytyy se huovan kunnosta riippuen joko leikata auki, tasoittaa ja tiivistää, tai vaihtoehtoisesti poistaa kokonaan. Purku- ja uusimistöitä saatetaan tarvita myös katon alapuolisissa rakenteissa, mikäli vaikkapa huovan alta löytyvä laudoitus antaa merkkejä lahovaurioista tai muista kosteusongelmista. Joskus umpilaudoitus onkin päinvastoin kuivunut ja rakoilee sen vuoksi, jolloin rakenne täytyy saada tiivistettyä ennen kuin vesikatetta ryhdytään sen päälle kiinnittämään. Plus Kattopalvelu hoitaa huopakaton uusimisen kerralla nappiin, eikä jäljiltämme löydy virheasennuksia tai muitakaan ikäviä yllätyksiä. Kun pohja-, purku- ja korjaustöiden suhteen tulee valmista, asennamme paikoilleen vesikatteen valitsemastasi huopakattotyypistä.

Huopakaton tai palahuopakaton uusimisen yhteydessä toteutamme toiveidesi mukaan myös muut katon tarvitsemat varustelut, uusimiset ja parannukset. Rakenteisiin voidaan tehdä muutostöitä energiatehokkuuden, asumismukavuuden sekä katon yleisen toimivuuden parantamiseksi; näihin voivat kuulua muun muassa kattorakenteen korotus, painuneen katon oikaisu, kattomallin vaihto, tuuletuksen kohennus sekä katon kokonaisvaltainen energiaremontti ullakon ja yläpohjan lisälämmöneristyksellä. Asennamme lintuverkot, lintupiikit sekä muut pieneläinesteet kattoa suojaamaan, uusimme piipunpellitykset sekä kiinnitämme piipunhatut. Vaihdamme aikansa eläneet vesikourut uusiin, varustamme sadevesijärjestelmän sulanapitokaapeleilla, ja päivitämme tarpeen mukaan kattoturvatuotteet, kuten tikkaat, lumiesteet ja kattosillat. Rakennamme kattoluukut, kattoikkunat sekä kattovalokuvut, ja asennamme aurinkopaneelit kotiisi tai mökille. Kun huopakaton uusiminen on viimeistelyjä myöten tehty, siivoamme työmaalta remontin jäljet ja keräämme purku- sekä rakennusjätteen poiskuljetusta ja asianmukaista hävitystä varten. Teemme kohteessa vielä kattavan lopputarkastuksen. Huopakaton uusimisen myötä saat taloosi tuliterän suojan, joka on viimeisen päälle toimintavarma ja täydellä laatutakuulla varustettu.

Omakotitalon, kesämökin, paritalon ja autotallin huopakattoremontti – uusimme kaikki kohteet ja kattomuodot

Meiltä Plus Kattopalvelulta onnistuu loistavalla lopputuloksella omakotitalon, paritalon, kesämökin ja autotallin huopakattoremontit. Mittava uramme on tehnyt meille tutuiksi erilaiset remonttikohteet laidasta laitaan, ja kattotyöntekijöiltämme löytyy laaja tuotetuntemus ja tietotaito sekä vankka käytännön kokemus, mitä tulee eri kattomalleihin ja materiaaleihin. Repertuaariimme kuuluvat kaikki kattomuodot ja -profiilit: pienet ja suuret, jyrkät ja loivat, korkeat ja matalat kohteet, huopakatot ja palahuopakatot, tasa- ja taitekatot samoin kuin harja-, auma- sekä pulpettikatot. Remontoimme huopakatot omakotitaloista, paritaloista ja kesämökeistä samoin kuin myös erilaisista piha- ja ulkorakennuksista, joista huopakatto voi löytyä – saunamökeistä, autotalleista, pyörävarastoista, pihavajoista, grillikatoksista ja niin edelleen. Pistämme huopakattoremontissa likoon täyden osaamisemme ja ammattitaitomme, olipa kohderakennus sillä kertaa sitten omakotitalo tai ulkohuussi.

Onnistunut huopakattoremontti edellyttää runsasta kokemusta kattotöistä sekä kokonaisvaltaista ymmärrystä katon rakenteesta ja toiminnasta. Me tunnemme huopakatot räystäslaudoista piipunhattuihin ja umpilaudoitusta sekä yläpohjaa myöten. Huopakattoremontti on haastavimmillaan erilaisten asuttavien ja lämmitettävien rakennusten kohdalla, sillä niissä katon rakenne on tavallisesti monimutkaisempi käsittäen vesikatteen, aluskatteen, eristyksen sekä todennäköisesti ainakin muutamia läpivientejä. Hyvää rakennustapaa noudattaen täytyy tietenkin tehdä myös kaikki kylmät ja avoimet katokset sekä rakennelmat, jotta niistäkin saadaan tiiviitä, pitkäikäisiä ja tehtävässään toimivia. Remontoimme omakotitalot, paritalot, kesämökit ja piharakennukset palahuovasta, bitumikermistä tai kolmiorimakatteesta kattosi tarpeiden sekä valintasi mukaan.

Kun tehdään ratkaisu siitä, millainen huopatyyppi katollesi remontissa asennetaan, perustuu valinta tietysti ennen kaikkea henkilökohtaisiin mieltymyksiin. Katto on hyvin näkyvä osa julkisivua, joten on hyvä miettiä huolella, mitä talon ilmeeltä toivotaan ja odotetaan. Halutaanko näyttävä vai eleetön katto, ympäristöön sulautuva vai siitä selkeästi erottuva? Makukysymysten lisäksi katetyypin valintaan vaikuttavat osaltaan myös kohdekaton ominaisuudet, etenkin sen profiili ja jyrkkyys. Jokaiselle kattomuodolle ja -materiaalille on nimittäin asetettu oma minimikaltevuutensa, eli pienin mahdollinen kulma, johon asennettuna katto vielä toimii tarkoituksenmukaisella tavalla. Monikäyttöisin eri kattokaltevuuksilla on sileästä rullahuovasta hitsattava bitumikermikatto, sillä tietyin ehdoin se voidaan ammattilaisen toimesta asentaa jopa katoille, joiden minimikaltevuus on 1:80 – toisin sanoen katto nousee 80 metrin matkalla vain yhden metrin, jolloin kyseessä on erittäin loiva katto, niin kutsuttu tasakatto. Palahuopakaton tai kolmiorimakaton tapauksessa katon mallilta vaaditaan jo selvästi enemmän jyrkkyyttä, sillä palahuopakaton minimikaltevuuden suhdeluku on 1:5 ja kolmiorimakaton peräti 1:3. Plus Kattopalvelulta löytyy pätevät tekijät työhön, olipa kohteena mikä rakennus tai kattomuoto tahansa. Kartoitamme katon kaipaukset ja tarpeet, ja etsimme tilanteeseen parhaan täsmäratkaisun.

Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti palauttaa kuluneen katon toimivuuden. Ammattilaisemme toteuttavat osittaiset ja kokonaisvaltaiset huopakattoremontit avaimet käteen- palveluna sekä laatutakuulla alusta loppuun. Myös valmistajan omat materiaalitakuut säilyvät voimassa, kun asiantunteva kattourakoitsija suorittaa katon asennuksen. Huopakattoremonttiin kannattaa ryhtyä ajoissa, sillä hyvissä ajoin tehty saneeraus voi osoittautua huomattavasti edullisemmaksi kuin viime tippaan jätetty – kun katto uusitaan hyvän sään aikana, ei ongelmista ehdi eskaloitua homevaurioita ja lahohaittoja. Kuntoon remontoitu katto hurmaa kauneudellaan ja käyttövarmuudellaan sekä takaa parhaan energiatehokkuuden, toimivan vedenpoiston ja terveen sisäilman. Häämöttääkö horisontissa huopakattoremontti? Kun tarvitset katon asennusta, uusimista tai vaihtoa, tilaa katollesi parhaat tekijät – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme huopakattoremontista!