Huopakaton tai palahuopakaton korjaus ja paikkaus jatkaa katon käyttöikää

Huopakaton tai palahuopakaton korjaus ja paikkaus varmistaa katteen toimivuuden sekä auttaa pidentämään katon käyttökaarta. Kun korjaus- ja paikkaustoimiin tartutaan ajoissa, hyötyy katto huomattavassa määrin; ongelmakohdat pystytään hoitamaan niiden ollessa vielä pieniä, jolloin monilta isommilta murheilta säästytään. Huopakaton ja palahuopakaton korjaus sekä paikkaus käy jossain vaiheessa välttämättömäksi, sillä kattoon kuin kattoon iskevät monet ulkoiset rasitukset. Alun perin laadukas, ammattitaidolla rakennettu huopakatto on tietysti asentaessa tiivis, mutta vuosien saatossa katon kunto ja toimivuus vähitellen heikkenevät. Saumat alkavat aukeilla, tiivistykset läpivienneissä hapertuvat, katepinnan suojaava sirotekerros kuluu pois, ja huopa reikiintyy. Aluksi kyse voi olla yksittäisistä tiiveysongelmista ja pienistä tihkuvuodoista, mutta kun vesi pääsee katon alempiin rakenteisiin, kehittyy tilanne nopeasti kosteushaitoiksi, lahovaurioiksi ja homeongelmiksi. Vakavammat kattovauriot pystyy kuitenkin helposti välttämään, kun teetetään ajoissa huopakaton tai palahuopakaton korjaus ja paikkaus.

Kun kattosi kaipaa yksittäistä täsmäpaikkausta, laajaa lahovauriosaneerausta tai mitä tahansa siltä väliltä, Plus Kattopalvelulta saat kattotyöt taitavasti ja tehokkaasti. Hoidamme kaikki huopakaton korjaukset ja paikkaukset katon muodosta ja materiaalista sekä rakennustyypistä riippumatta. Olipa kyseessä huopakatto tai palahuopakattto, jyrkkä tai loiva kohde, pieni tai suuri, korkea tai matala rakennus, löytyy meiltä tarvittava osaaminen ja kalusto työhön. Korjaamme sekä paikkaamme tasakatot, taitekatot, aumakatot, satulakatot ja pulpettikatot, aina katon ehdoilla, kohteelle soveltuvilla tarvikkeilla, käsittelyaineilla, massoilla sekä menetelmillä. Kauttamme saat omakotitalon, paritalon sekä kesämökin huopakaton korjaukset, samoin kuin huopakaton tai palahuopakaton korjaukset ja paikkaukset autotalleille, saunamökeille, pihakatoksille ja varastoille – kaikille piha- ja ulkorakennuksille, joista huopakatto vain voi löytyä. Toteutamme huopakaton korjaustyöt ensiluokkaisena avaimet käteen- palveluna ja laatutakuulla. Meiltä sujuvat siististi haastavatkin työt, kuten jiirien korjaus, paikkapalojen käyttö, huovan aukileikkaus ja tiivistys sekä vähänkin suuremmissa saneerauksissa tarpeelliset huopakaton tulityöt.

Haluamme huolehtia katostasi aina kokonaisvaltaisesti. Asiakaslähtöinen palvelumme näkyy esimerkiksi siinä, että kaikkien meiltä tilattujen kattotöiden, suurten ja pienten, yhteyteen tarjoamme katon yleiskatsauksen veloituksetta. Kun siis tulemme tiivistämään huopakattosi saumat tai liimaamaan irronneet bitumipaanut, käymme samalla läpi katon pintaa, pellityksiä, läpivientejä ja kattotuotteita. Rakenteiden salliessa käymme kurkkaamassa myös yläpohjan tilannetta. Mikäli akuuttia korjaustarvetta tai muuta huomionarvoista ilmenee, kerromme asiasta reilusti sinulle ja annamme edullisen tarjouksemme mahdollisista korjauksista. Siinäkään tapauksessa, että katon ongelmat ulottuvat yläpohjaan, ei hätä ole tämännäköinen – taitavat kattoasentajamme korjaavat ja paikkaavat taidolla myös huopakaton tai palahuopakaton alusrakenteet.

Huopakaton tai palahuopakaton korjaus ja paikkaus on viisas taloudellinen panostus kattoon. Ajoissa ja ammattitaidolla toteutetut kunnostukset lunastavat olemassa olevalle katolle lisää käyttövuosia, jolloin isompiin remontteihin ei tarvitse ryhtyä ennen aikojaan, ja kustannuksia säästyy. Meillä Plus Kattopalvelulla teetetyt kattotyöt voit myös hyödyntää kotitalousvähennyksessä yksityistalouden verotuksessa, kun ne kohdistuvat kotiin tai vapaa-ajan asunnolle. Lisäksi sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavampaa rahoitusta tarpeen mukaan. Toimivaksi korjattu ja tiiviiksi paikattu huopakatto tarjoaa talolle monet käytännön hyötynsä: se on näyttävä, hiljainen, kevyt ja kestävä suoja rakenteille. Huolehdi huopakattosi kunnosta ja käyttövarmuudesta teettämällä kunnostukset ajoissa. Takaa katollesi pitkä ja turvallinen tulevaisuus – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme huopakaton sekä palahuopakaton korjauksesta ja paikkauksesta!

Kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus ja uusiminen

Kun huopakatto tai palahuopakatto vuotaa, syitä voi olla monia

Miksi huopakaton tai palahuopakaton korjaus ja paikkaus tulee tarpeelliseksi? Tietysti monikin asia voi johtaa siihen, että huopakatto vuotaa tai että siinä esiintyy muita toiminnallisia ongelmia. Todennäköisimpiä syyllisiä ovat kuitenkin aina erilaiset mekaaniset ja kemialliset rasitukset, joita katon ympäristössä ikävä kyllä riittää. Katepinta kohtaa esimerkiksi suuria määriä sade- ja sulamisvesiä, jotka kosteuden lisäksi kuljettavat mukanaan syövyttäviä ilmansaasteita. Talvella taas katolle päätyy lunta ja jäätä, ja koska maamme ilmasto nauttii neljän vuodenajan suomasta variaatioista, huopakatolle sekä sen tiivistyksille tulevat tutuiksi myös kuluttavat lämpötilanvaihtelut. Hellekausina auringon lämpösäteily kuivattaa huopaa ja saa sen hiljalleen halkeilemaan. Huopakattoa ja palahuopakattoa likaavat muun muassa hiekka, siitepöly, pihka, humus sekä puulämmitteisissä taloissa noki ja tuhka, ja lisäksi katepintaan kulkeutuu talon ympäristöstä jatkuvasti lehtiä, neulasia, katkenneita oksia sekä muuta irtoroskaa. Kun maatuva aines katolla sitoo kosteutta ja hidastaa katepinnan kuivumista, tarjotaan sammaleelle erinomaiset mahdollisuudet asettua taloksi. Sammal taas syö huopaa ja vioittaa juurillaan katon saumakohtia. Näistä monenlaisista ulkoisista rasituksista huopakatto ottaa osumaa, ja kun sen suojaava sirotepinta kuluu pois, alta paljastuvasta bitumista tulee entistä alttiimpi vaurioille.

Toisinaan huopakaton kohtaloksi koituvat ulkoisten uhkien sijasta puutteellisin taidoin toteutetut kattotyöt. Huopakaton korjaus ja paikkaus voi tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi alkuperäisessä asennuksessa tehtyjen virheiden vuoksi; tee-se-itse-toteutuksessa lopputulos saattaa olla parhaimmillaankin vain välttävä, ja katon uumenista voi paljastua heikko tai olematon tuuletus, väärin asennettu aluskate tai vaikkapa rakenteellisia ongelmia jiirin tai läpiviennin kohdalla. Luonnollisesti myös kattohuollon laiminlyönti jouduttaa huopakaton korjaustarvetta. Joskus huollot on kyllä sinällään suoritettu, mutta toteutuksen suhteen on jäänyt toivomisen varaa – jos esimerkiksi katepinnan puhdistus tai lumenpudotus tehdään katolle soveltumattomin menetelmin tai välinein, voi siitä pahimmillaan olla tuloksena mekaaninen vaurio, kuten huovan puhkeaminen. Vielä yksi varteenotettava vaaranpaikka huopakatolle ovat erilaiset myrskystä ja lumesta johtuvat vauriot, jotka saattavat säälimättä iskeä uuteen ja terveeseenkin kattoon. Lumi voi aiheuttaa saumavuotoja, rikkoa rakenteita, painaa katon notkolle tai repiä irti kattotuotteet. Myrsky puolestaan saattaa riepotella kattohuopia ja pellityksiä, vioittaa kattotekniikkaa tai kaataa vaikka puun katon päälle, jolloin vaurioiden suuruus vaihtelee pintanaarmuista alusrakenteiden täydelliseen tuhoutumiseen. Olipa huopakaton korjaustarve paikallinen tai laaja-alainen, vähitellen kehittynyt tai äkillisesti ilmestynyt, on syytä ryhtyä toimiin nopeasti – pienestäkin vuodosta voi seurata vakavaa vahinkoa, etenkin, jos vesi päätyy rakenteisiin saakka.

Nykyään kun puhutaan huopakatosta, viitataan tavallisesti bitumikattoon – joko sileästä rullahuovasta hitsattavaan bitumikermikattoon, perinteiseen, ryhdikkääseen kolmiorimakattoon, tai yksittäisistä bitumipaanuista asennettavaan, näyttävään palahuopakattoon. Huopakattoa on hyödynnetty katemateriaalina jo pitkään, ja olemassaolonsa aikana se on ehtinyt nähdä jos jonkinlaisia vaiheita – milloin kate on valmistettu tervatuista paperiarkeista, milloin taas raakahuovasta tai lasikuituhuovasta. Nykyaikainen bitumikatto otti ensiaskeleensa 1970-luvulla, kun katteen raaka-aineena alettiin hyödyntää kestävää kumibitumia. Tämän päivän huopakatossa sitkeä bitumimassa on työstetty kiinni vahvaan kuituverkkoon, ja tuloksena on luja mutta kevyt kate varustettuna pakkasenkestolla, elastisuudella sekä monilla muilla loistavilla teknisillä ominaisuuksilla. Huopakaton hankkiminen ja asennus on varsin edullista, mutta siitä huolimatta se kestää hyvällä huollolla useamman vuosikymmenen, keskimäärin 20-40 vuotta. Kuten kaikki katemateriaalit, ajoittaista paikkausta ja korjausta huopakatto kuitenkin tarvitsee maksimaalisen käyttöikänsä saavuttaakseen.

Huopakaton halkeamien, kuprujen, ilmataskujen ja ryppyjen korjaus palauttaa katolle teknisen toimivuuden

Kun tarvitset huopakaton halkeamien, kuprujen, ilmataskujen ja ryppyjen korjausta, kutsu katollesi Plus Kattopalvelun taitavat huopakattokorjaajat. Pääsemme paikalle hyvin nopeallakin aikataululla, kun tilanne on akuutti ja katto vuotaa vettä sisään. Huopakaton sekä palahuopakaton korjaus- ja paikkaustarve vaihtelee siinä missä kohdekattojen koko, muoto ja muutkin ominaisuudet. Siksi on tärkeää paitsi kunnostaa nimenomainen ongelmakohta, myös selvittää, onko kattovauriosta ehtinyt aiheutua laajempaa vahinkoa esimerkiksi eristeille tai rakenteille. Kun tilaat huopakaton korjaustyöt meiltä, on kattosi parhaissa mahdollisissa käsissä. Paikallistamme vuodon tai muun vauriokohdan ja estämme täsmätoimilla lisävahinkojen syntymisen.

Tyypillisimpiä huopakaton ja palahuopakaton korjauksia ovat erilaiset vuotopaikkaukset. Huopakatto voi vuotaa esimerkiksi sammaleen, lumen tai jään rasituksista kärsineenä tai mekaanisen vaurion vuoksi. Näkyviä merkkejä huopakaton vuotoriskistä ja korjaustarpeesta ovat muun muassa katepinnan painumat, halkeamat, reiät, repeämät, kuprut, rypyt ja ilmataskut. Huopakatto tai palahuopakatto on lähes aina korjattavissa täsmäpaikkauksella, eikä laajempiin koko lappeen uusimisiin ole tarvetta ryhtyä. Hoidamme huopakaton korjaukset ja paikkaukset aina tilanteen vaatimalla tavalla, vaurion mukaan. Pienemmät kulumat kunnostamme paikkausmassalla, ja tarpeen mukaan käytämme apuna huopakaton paikkapaloja, jotka huolellisesti mitoitamme ja kiinnitämme. Huopakaton sekä palahuopakaton korjaus toteutetaan meillä kauniilla ja kestävällä työnjäljellä, katemateriaalin mukaisesti valituilla aineilla ja menetelmillä.

Tavanomaisia haasteita varsinkin iäkkäänpuoleisilla huopakatoilla ovat auenneet tai halkeilleet saumat sekä katepinnassa näkyvät epätasaisuudet, kuprut ja pullistumat. Huopakaton saumat alkavat repsottaa tyypillisesti, kun kate menettää elastisuutensa joko iän vuoksi tai uv-säteilyn kuivattaessa huopaa. Myös katolla seisova vesi voi aiheuttaa sauman pettämisen, tai liitoskohtia saattavat aukoa lumikuorman paine sekä sammaleen juuret. Katepinnassa näkyvä pullistuma, niin kutsuttu huopakaton höyrypussi, puolestaan syntyy, kun aluskermin ja päällikermin väliin pääsee syystä tai toisesta kosteutta. Lämmetessään neste muuttuu vesihöyryksi, ja samalla sen tilavuus kasvaa, jolloin lisääntynyt paine huopien välissä näkyy kupruna tai ilmataskuna. Hoitamattomana höyrypussi voi rikkoa katteen pinnan, joten tilanteessa piilee konkreettinen vesivahinkoriski. Samoin myös saumojen tiiveysongelmat voivat aiheuttaa kattovuodon rakenteisiin, ja lisäksi tuuli saattaa päästä rakoilevista liitoksista katteen alle riepottelemaan huopia.

Suoritamme siististi ja sujuvasti huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset myös auenneiden saumojen ja katepinnan ryppyjen osalta. Tiivistämme halkeilleet saumat, liimaamme palahuopakatolta irronneet bitumipaanut, ja käsittelemme esimerkiksi sammaleen runtelemat vauriokohdat. Huopakaton ilmataskut ja pullistumat puolestaan korjaamme viiltämällä huopaa auki, tasoittamalla sen ja tiivistämällä katteen uudelleen. Samalla kun suoritamme huopakaton ja palahuopakaton paikkaukset, katsastamme, miltä huovan alapuolinen rakenne vaikuttaa muun muassa katevaneroinnin tai umpilaudoituksen suhteen. Huopakaton korjaus ja paikkaus edellyttää tekijältään vahvaa tietotaitoa ja käytännön kokemusta kattotöistä, etenkin jos huopaa tarvitsee leikata auki, sillä kate täytyy palauttaa paikkausten jälkeen sataprosenttisen vedenpitäväksi. Plus Kattopalvelulta löytyy tarvittava ammattitaito ja asiantuntemus, ja takaamme katolle korjausten jälkeen täyden teknisen toimivuuden.

Meiltä myös vuotavien jiirien ja läpivientien paikkaukset sekä huopakaton yläpohjan kunnostukset

Huopakatto tai palahuopakatto saattaa vuotaa myös vaikkapa piipun juuresta, tv-antennin kohdalta, läpiviennistä tai jiiristä, eli sisätaitteesta. Mikäli katepinnasta tai saumoista ei löydy syytä kattovuotoon, paikantuu ongelma usein juuri jiiriin tai johonkin katon läpivienneistä. Nämä ovat katolla kuin katolla vuotoalttiita elementtejä, jotka joutuvat kovalle rasitukselle: jiiritaitoksissa liikkuvat tavallisesti katon suurimmat lumi-, jää- ja vesimäärät, ja läpivientien tiivistyksiin taas iskevät lämpötilanvaihtelut. Talvella katolle kertynyt lumikuorma aiheuttaa painetta katepinnan liitoskohtiin ja pyrkii työntämään alleen sulaneen veden pienimmästäkin raosta sisään, minkä lisäksi jiireissä tai läpivienneissä saattaa esiintyä myös rakenteellisia ongelmia. Huopakatto tai palahuopakatto voi vuotaa savupiipun tai viemärintuuletusputken kohdalta, tai ilmastointiputken kondenssivesi saattaa kastella rakenteet ja eristeet. Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku voi vuotaa asuintilaan tai rakenteisiin, tai syylliseksi saattaa paljastua puuttuva piipunhattu. Olipa huopakaton vuodon syy ja sijainti mikä tahansa, meiltä saat pitävän korjauksen ja paikkauksen.

Kun huopakatto vuotaa jiiristä, läpiviennistä tai jostain muusta katon elementistä, teemme korjaukset ja paikkaukset omakotitaloille, mökeille, saunarakennuksille sekä kaikille muillekin pienille ja suurille kohteille. Tutkimme vaurioiden luonteen ja laajuuden, ja kartoitamme tapauskohtaisesti parhaan tavan edetä korjauksessa. Jos vuodon syy löytyy läpiviennin omista, vaihtokuntoon virttyneistä tiivistyksistä, asennamme niiden tilalle tuliterät ja toimivat tiivisteet, kun taas kauttaaltaan huonokuntoiset läpiviennit uusimme kokonaan. Mikäli vaikuttaa siltä, että kosteutta on päässyt katon alempiinkin osiin, puramme rakenteita läpiviennin ympäriltä ja tarkastamme sekä kunnostamme mahdolliset lahovauriot. Jos huopakatto vuotaa asennuksessa tehtyjen virheiden vuoksi, suoritamme tarvittavat toimenpiteet, kuten toteutamme puuttuvat läpivientien ylösnostot. Korjaamme epätiiviit tai huolimattomasti rakennetut jiirit, ja tarvittaessa paikkaamme alushuopaa kattotuoliväli kerrallaan. Siinä tapauksessa, että huopakaton vuoto-ongelmat juontavat juurensa puutteelliseen eristykseen tai tuuletukseen, suoritamme katolle täsmäkorjaukset niidenkin osalta.

Meiltä saat kattavalla osaamisella myös muut huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset ja kunnostukset. Toisinaan saattaa olla tarpeellista toteuttaa katolle esimerkiksi rakenteellisia muutoksia, kuten oikaista kattoa, jotta vastaava vuoto-ongelma ei toistuisi tulevaisuudessa. Kunnostamme, maalaamme ja vaihdamme tarpeen mukaan myös kaikki katon ja talon puuosat, kuten räystäslaudat, ikkunalaudat, tuulilaudat ja otsalaudat. Asennamme, huollamme ja korjaamme erilaiset kattoturvatuotteet ja muut kattovarustelut: vaihdamme vääntyneet tikkaat, paikkamaalaamme lumiesteet sekä uusimme aikansa eläneet vesikourut ja muut sadevesijärjestelmän osat. Kokeneilta katto-osaajiltamme sujuvat vaivattomasti myös kaikki katon peltityöt, kuten seinällenostopeltien, päätypeltien ja räystäspeltien korjaukset sekä uusimiset, irronneiden peltilistojen kiinnitykset ja vaihdot samoin kuin piipunpellitysten sekä piipunhatun asennukset. Lisäksi tulemme ammattitaitoiseksi avuksi erilaisissa myrsky- ja lumivauriokorjauksissa, raivaustöistä alkaen vakuutusyhtiölle laadittavaan dokumentaatioon sekä korjaustoimiin ja jälleenrakennukseen saakka. Homma kuin homma, meiltä onnistuu.

Kun edessä on huopakaton tai palahuopakaton korjaus ja paikkaus, meiltä saat taitavat tekijät palvelukseesi. Huopakaton reikien paikkaus, auenneiden saumojen ja katepinnan halkeamien kunnostus, ilmataskujen ja ryppyjen korjaus, valskaavan jiirin tai läpiviennin tiivistys sekä alushuovan, umpilaudoituksen ja yläpohjan saneeraustyöt – hoidamme kunnialla niin suuret kuin pienetkin huopakaton kunnostukset. Kaikki työt toteutamme avaimet käteen- periaatteella ja laatutakuulla, ja tuloksena on ensiluokkainen energiatehokkuus, varma vedenpoisto ja tiivis ja toimiva katto harjalta räystäille saakka. Kun toteutat korjaukset ajoissa, säästät sekä rahaa että kattoa, kun suuremman luokan saneeraukset siirtyvät kauemmaksi tulevaisuuteen, ja nykyisen katon käyttöiästä saadaan kaikki irti. Varmista kaunis ja kestävä katto sekä vahvat, terveet rakenteet – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme huopakaton korjauksesta ja paikkauksesta!